Pravilo za koje je malo ko znao

Na semaforu 101. minuta, zabijaju gol za 3:3, a niko na svijetu ne vjeruje zašto im je poništen!

Endin Čaušević

Villarreal je sinoć u gostima pobijedio Rennes sa 3:2 u zadnjem kolu grupne faze Evropske lige, a utakmicu je obilježio nevjerovatan detalj iz 101. minute kada su domaći dali gol za 3:3, no niko ne može da vjeruje zbog kakvog pravila im je poništen.

Rennes i Villarreal ranije su osigurali plasman u nokaut fazu ovog takmičenja, ali je sinoćnji okršaj bio itekako važan jer su igrali za prvo mjestu u grupi koje će donijeti nešto bolji žrijeb u nastavku Evropske lige.

Na kraju španski klub je u sjajnoj utakmici slavio sa 3:2 golovima Morena, Akhomacha i Pareja, dok su strijelci za Rennes bili Assignon i Blas.

Žuta podmornica je gol za 2:3 postigla u 80. minuti nakon čega su domaći svim silama krenuli naprijed kako bi došli do boda i prvog mjesta u grupi, te su u 101. minuti uspjeli da zabiju gol, a onda smo vidjeli nevjerovatnu situaciju.

Sudijska nadoknada u Rennesu trajala je skoro 15 minuta, ali ono što se desilo u 101. minuti utakmice je fudbalski svijet ostavio bez teksta.

Naime, domaći su zabili gol za 3:3 kada je pogodio Assignon nakon čega je nastala ludnica na stadionu francuskog kluba, no svi su bili u čudu kada je reagovao VAR nakon čega je poništen gol Rennesa i mnogima nije bilo jasno zbog čega.

Svi na stadionu, ali i pored TV ekrana bili su u čudu jer nisu vidjeli ništa sporno kod gola za 3:3, no potom su saznali za nevjerovatno pravilo.

Gol Rennesa poništen je jer je Le Fee koji je desetak sekundi prije toga pogodio prečku iz slobodnog udarca bio u ofsajdu što mnogima nije bilo jasno kako. No, pravilo je kada lopta pogodi okvir gola nakon udarca iz prekida i vrati se u posjed istom igraču bez da ju je neko drugi prije dirao tada se signalizira ofsajd.

   UEFA-ino pravilo za koje mnogi nisu ni znali jer se ovakva situacija desi zaista jednom u 100 godina u fudbalu

Lopta se od prečke odbila ponovo u noge Le Feeu bez da ju je iko dirao nakon što je on izveo slobodnjak i to je po pravilu ofsajd zbog čega je na kraju i poništen gol Rennesu iako ni igračima na terenu nije bilo jasno šta se desilo.

Nevjerovatnu situaciju s utakmice Rennes - Villarreal POGLEDAJTE OVDJE.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Mnogi su bili u čudu zbog svega što se desilo, ali UEFA je brzo reagovala i objasnila zbog kojeg pravila je poništen gol Rennesa za 3:3 i da sudije uopšte nisu pogriješile što su donijele takvu odluku jer su poštovali pravilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.