Sada će tek voditi žestoke duele - Dečko kojeg je Valverde štocirao pravi transfer života
Prije osam mjeseci Federico Valverde pesnicom je nakon utakmice uradio Alexa Baenu koji je sada pred velikim transferom.

Žele ga u Kataloniji

Sada će tek voditi žestoke duele - Dečko kojeg je Valverde štocirao pravi transfer života

Eldar Ganibegović

Alex Baena i Federico Valverde sukobili su se nakon utakmice prije osam mjeseci. Po tome je Alex Baena i postao poznatiji nego što je bio, a sada bi mogao napraviti veliki transfer i iskorak u karijeri.

Protagonista jednog od najvećih skandala u španskom fudbalu ranije ove godine bio je 22-godišnji Alex Baena. Sve se dešavalo nakon jedne utakmice.

Krajem prošle sezone Real Madrid je izgubio 3:2 od Villarreala, no utakmicu je obilježilo "treće poluvrijeme". Više nego o rezultatu pričalo se i pisalo o fizičkom sukovu između Federica Valverdea i Alexa Baene.

Veznjak Reala navodno je šakom udario suparnika na klupskom parkingu jer mu je rekao: "Plači jer ti se sin neće roditi". U to vrijeme supruga Urugvajca borila se da održi trudnoću.

Barcelona želi Alexa Baenu

Osam mjeseci nakon svega, za Baenu stižu sjajne vijesti. Naime, za njegove usluge interesuje se najveći rival Real Madrida, Barcelona.

Oglasi

Kako prenosi Mundo Deportivo, Xavi Hernandez vjeruje da se Alex Baena savršeno uklapa u stil igre Barcelone. 

Isti izvor navodi da bi Barcelona mogla da ponudi iznos između 20 i 30 miliona eura za transfer Baene, no mnoga pitanja ostaju otvorena.

Naime, Baena ima ugovor s Villarrealom do ljeta 2028. godine i teško da će ga pustiti za taj iznos, posebno ako se uzme u obzir da ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alex Baena ove je sezone 19 puta igrao za Villarreal, te postigao četiri gola uz šest asistencija.

Inače, Alex Baena je dijete Villarreala. U U19 kategoriji bio je na posudbi u Rodi, a igrao je i za B tim Villarreala.

Godine 2021. odlazi na posudbu u Gironu gdje je proveo godinu dana, a od početka prošle sezone standardan je u Žutoj podmornici.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burazengija
Ograniceni debil...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi