UEFA je iz Varšave večeras dobila poruku za sva vremena!
Foto - Newspix.pl

Navijači Legije u svom stilu

UEFA je iz Varšave večeras dobila poruku za sva vremena!

M. Šljivak

Legia iz Varšave igrat će nokaut fazu Konferencijske lige. Plasman su osigurali večerašnjom domaćom pobjedom nad AZ Alkmaarom od 2:0. Pažnju svih na ovom meču privukao je transparent i poruka koju su vatreni navijači poljskog tima uputili prema UEFA.

Legia iz Varšave žestoko je kažnjena od Evropske fudbalske federacije (UEFA) nakon nereda koje su njihovi navijači izazvali u Birminghamu pred susret s Aston Villom.

UEFA je jučer donijela odluku da se poljski velikan kazni sa čak 100.000 eura, te zabranom dolaska navijača na narednih pet gostujućih utakmica u Evropi.

Večeras se očekivao žestok odgovor navijača varšavskog kluba prema UEFA. To su i učinili i to na prepoznatljiv način, transparentima i porukama s tribine.

Na tribinama je prikazan čovjek koji čita novine na čijoj naslovnici piše: "Vrijeme je da izbacimo Legiju iz Evrope."

Oglasi

Ispod toga je još jedan transparent na kojem je pisalo: "Psi laju, karavane prolaze."

Uz sve transparente zapalili su brojne baklje. To će im donijeti novu kaznu UEFA koja sigurno neće biti nimalo blaga prema omraženoj grupi navijača.

Navijači Legije poznati su kao izuzetno žestoki. Gdje god odu prave haos i nije nikakvo čudo što im UEFA redovno šalje 'čestitke'.

Huligani Legije u autobusu tukli igrače

Serija loših rezultata u sezoni 2021/2022 dovela je do toga da su se navijači Legije odlučili lično obračunati s fudbalerima.

Poljski velikan je bio u teškoj krizi i na dnu Ekstraklase u decembru 2021. godine, pa su navijači odlučili preuzeti stvar u svoje ruke i popričati oči u oči s fudbalerima.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nekoliko navijača ušlo u autobus, pali su i određeni udarci, da bi potpunu katastrofu spriječila policija koja je ipak na vrijeme reagovala.

Legia se uspjela izvući iz nevolje. Sada su ponovo u vrhu, ali navijači ne prstaju praviti probleme i klub je često na meti UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti