Navijači su i sinoć bili velika snaga Plemića

Plemići su napravili veliki uspjeh i sjajno naplatili

Evropa je Zrinjskom donijela pravo bogatstvo: I sinoćnji remi dodatna je injekcija u kasu Plemića

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Mostarski Zrinjski remijem protiv favorizovane Aston Ville (1:1) završio je svoj nastup u Evropi. Plemići su hrabro odigrali grupnu gazu Konferencijske lige i na kraju završili posljednjeplasirani u grupi, ali sa četiri osvojena boda.

Velika su to četiri boda i u Mostaru itekako mogu biti zadovoljni. Ono što će također pamtiti jeste sjajnu financijsku dobit koji su napravili igranjem u Evropi.

Plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige Zrinjski je inkasirao 3.651.000 eura, a zatim je za svaki uspjeh u grupnoj fazi također uslijedila nagrada.

Plemići su u prvom kolu grupne faze savladali Alkmaar sa 4:3, te tada osvojili pored tri boda i 500.000 eura, a zatim su na ostalim utakmicama poraženi.

Sinoć su pogotkom Malekinušića remizirali (1:1), te inkasirali dodatnih 166.000 eura. Toliko vrijedi svaki remi, dok je pobjeda 500.000, a poraz naravno ne donosi ništa.

Bh. prvak je tako inkasirao 666.000 eura za dva meča i itekako mogu biti sretni, a ostaje žal za pojedinim utakmicama gdje je Zrinjski bio blizu bodova, no na kraju je ostao 'kratkih rukava'.

Zrinjskom u ponedjeljak predstoji derbi Premijer lige sa FK Sarajevo, a zatim zimska pauza. Pauza koja će im itekako dobro doći, jer su iza sebe imali žestok raspored i igranje gotovo redovno u ritmu subota - srijeda - subota.

Za jesenjim prvakom FK Borac trenutno zaostaju čak sedam bodova i veliko je pitanje da li će uspjeti i ove sezone osvojtiti titulu prvaka. Borac se pokazao kao ozbiljan rival, a tu su iz FK Sarajevo te FK Velež.

Ivanković jasno istakao uspjeh Zrinjskog

Treba istaći da je o tome koliki je uspjeh Zrinjski napravio jasno govorio i šef struke Plemića Mario Ivanković. Ivanković je sa osmijehom na licu došao sinoć na press konferenciju.

"Maloprije sam rekao, mislim da smo zaslužili poslije duple krune, ulaska u grupu. Treba biti iskren i reći da smo zaslužili ovakav kraj. Prvenstveno igrači, kojima treba skinuti kapu za ove 32, utakmice 33. Polusezonu, koju nikad nijedan klub u Bosni i Hercegovini nije odigrao", rekao je Ivanković u uvodu, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Došla im je nagrada ta sasvim zasluženo. Meni je bila čast što sam i ja bio tu, vodio te momke i što smo došli do tog nekog, možda i najvećeg rezultata u historiji kluba."

Pitanje je i da li će Ivanković ostati na klupi Plemića jer je doveden kao privremeno rješenje poslije rastanka sa Krunoslavom Rendulićem. Sve će biti jasnije nakon meča sa FK Sarajevo i zimske pauze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.