Trener Zrinjskog poručio: "Treba biti iskren i reći da smo zaslužili"
Mario Ivanković govorio je na press konferenciji nakon remija Zrinjskog i Aston Ville.

Ivanković govorio na press konferenciji

Trener Zrinjskog poručio: "Treba biti iskren i reći da smo zaslužili"

Eldar Ganibegović

Nakon utakmice Zrinjski - Aston Villa održana je press konferencija na kojoj se medijima obratio trener prvaka Bosne i Hercegovine, Mario Ivanković.

Zrinjski je završio sjajnu evropsku sezonu remijem protiv Aston Ville. U Mostaru je večeras bilo 1:1 što je sjajan rezultat protiv tima koji dominira u najjačoj ligi svijeta. 

"Maloprije sam rekao, mislim da smo zaslužili poslije duple krune, ulaska u grupu. Treba biti iskren i reći da smo zaslužili ovakav kraj. Prvenstveno igrači, kojima treba skinuti kapu za ove 32, utakmice 33. Polusezonu, koju nikad nijedan klub u Bosni i Hercegovini nije odigrao", rekao je Ivanković u uvodu, pa nastavio:

"Došla im je nagrada ta sasvim zasluženo. Meni je bila čast što sam i ja bio tu, vodio te momke i što smo došli do tog nekog, možda i najvećeg rezultata u historiji kluba."

Unai Emery, veliko trenersko ime i šef stručnog štaba Aston Ville, pohvalno je govorio o HŠK Zrinjski i popularnom Maki. Ivankoviću, naravno, to imponuje. 

Oglasi

"Sigurno da znači. Mi smo i gore odigrali dobru utakmicu i primili gol u zadnjoj minuti. Imali su dosta šansi, ali igrači su dali zadnji atom. Tako smo i danas ušli u utakmicu s tim da smo puno bolje radili defanzivni blok, da smo sveli njihove šanse na minimum", istakao je trener Zrinjskog.

"Kažem vam, kad daš sve od sebe, kad si maksimalno unutra, kad živimo jedan za drugog, kada je atmosfera dobra, dođe ta nagrada. Mi smo je danas dočekali i sasvim zasluženo došli do tog boda", zaključio je Ivanković. 

Povratak u realnost i derbi protiv FK Sarajevo

Ono što sada slkijedi za Zrinjski jeste povratak u realnost barem do iduće sezone i možda nekog novog plasmana u grupnu fazu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Plemiće već za četiri dana očekuje duel 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gdje će igrati protiv FK Sarajevo i tražiti drugo mjesto za kraj jesenje polusezone. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Znaci ipak je ovo bh klub znaci, use na aparatima
4 5
Ham0
Cojek zgrabio mikrofon ko da je zvezda granda. Salu na stranu Ali respekt za ovog gospodina i sve igrace Zrinjskog.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi