Unai Emery oduševljen Zrinjskim - Odabrao je i najboljeg fudbalera iz BiH

Menadžer Aston Ville

Unai Emery oduševljen Zrinjskim - Odabrao je i najboljeg fudbalera iz BiH

Midhat Šljivak

Aston Villa nije uspjela slaviti u Mostaru. Prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski im je otkinuo bod (1:1), a nakon meča je svoje viđenje utakmice dao menadžer gostiju Unai Emery.

Španski stručnjak je pohvalio Zrinjski u večerašnjem meču. Ističe da se vidjela motivacija Plemića u oba meča s Aston Villom i pohvalio je organizaciju utakmica.

"Zrinjski je bio kompetitivan tim. Poštujem sve timove, oni su bili veoma motivisani pred domaćom publikom. Mi smo željeli da osvojimo grupu i sretni smo što smo u tome uspjeli. Svi su bili veoma ljubazni i iskazali su poštovanje prema njima."

Nastavio je o Zrinjskom za koji ima same pohvale.

"Ne znam mnogo o ligi Bosne i Hercegovine. Zrinjski je pokazao da ima kvalitet i da taktički, posebno defanzivno stoje jako dobro. To su nam pokazali i u Birminghamu. Bili su motivisani u utakmicama protiv nas. Znam da su sretni zbog boda. Veliko poštovanje prema njima."

Oglasi

"Za nas je najvažnije da poštujemo svakog rivala bez obzira s kim igramo. Cijenim izuzetno način na koji su igrali. Odlučili su da uživaju u ovom takmičenju. Čestitam im na tome. Ja pokušavam da uvijek iskažem poštovanje prema rivalu."

Na pitanje o najboljem bh. fudbaleru kojeg poznaje spomenuo je Mehu Kodru.

"Znam da je Meho Kodro odavde. Njega poznajem iz perioda dok je igrao za Real Sociedad u Španiji. Izuzetno poštujem fudbalsku historiju odavde. Radio sam sa Seadom Kolašincem u Arsenalu", istakao je Emery.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Villa će definitivno biti jedan od kandidata za trofej u Konferencijskoj ligi, ali njihove mislu su definitivno okrenute prema Premiershipu gdje su se van svih očekivanja uključili u borbu za titulu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Moj Unaji,haj ti to reci ovim jazavcima sa Palestinskim zastavama..
6 9
Kodro je veličina i baš mi je žao što je FSBiH i predsjednik na takav podmukao način uradio legendi Mostara i BiH .
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti