Jorrel Hato želja je Real Madrida.

Pojačanje za odbranu

Ajax je oduvijek bio rasadnik talenata, sada 17-godišnjak ide u Real Madrid

Eldar Ganibegović

Real Madrid ima dosta problema s povredama ove sezone, pa razmišlja da neke igrače dovede na zimu. Najviše se to odnosi na odbranu.

Već na samom početku sezone Real Madrid su pokosile teške povrede Courtoisa i Militaa koji su i dalje van terena, a duga je lista igrača koji su pored njih (bili) duže ili kraće povrijeđeni.

Odbrana je najveća glavobolja za Carla Ancelottija ove sezone. Navodno u Madridu nisu zadovoljni Alabom, a još nisu odlučili da li će produžiti ugovor Fernandezu.

Tako italijanski stručnjak na klupi Reala razmišlja da uzimskom prijelaznom roku dovede nekog igrača u odbranu, a izbor je pao na talenta iz Ajaxa.

Jorrel Hato želja Real Madrida

Jorrel Hato, 17-godišnji stoper Ajaxa, ove sezone je prekomandovan u seniorski tim, te je skupio 23 nastupa, te postigao jedan pogodak i dodao dvije asistencije.

Ostaje samo da se vidi da li će se dva bivša evropska prvaka dogovoriti oko iznosa obeštećenja i da li će ove zime doći do realizacije transfera.

Ugovor s Ajaxom Hato ima još do ljeta 2025. godine, pa bi dužina ugovora mogla biti olakotna okolnost za Real u pregovorima za igrački karton ovog fudbalera.

Inače, Hato je dijete Sparte iz Roterdama, no već s 12 godina prelazi u Ajax. U ovom timu je za pet godina zabilježio veliki napredak.

Prošao je omladinske kategorije reprezentacije Nizozemske, a 21. novembra ove godnie je debitovao i za A tim u pobjedi 0:6 protiv Gibraltara i upisao je asistenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Real Madrid je ostvario plasman u osminu finala Lige prvaka i Hato bi tako na proljeće umjesto Konferencijsku s Ajaxom, mogao igrati Ligu prvaka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.