Ne pamti se ovakvo ludilo u Madridu - 'Čudovište' je stiglo i svi su na nogama

Endrick se pojavio u Španiji

Ne pamti se ovakvo ludilo u Madridu - 'Čudovište' je stiglo i svi su na nogama

Midhat Šljivak

Endrick Felipe Moreira de Sousa stigao je u Madrid. Fenomenalni Brazilac od ljeta postaje član Reala, a kako se radi o velikom talentu u glavnom gradu Španije je nastao pravi haos i jasno je da je ovaj 17-godišnjak već velika zvijezda.

Real Madrid je po određenim navodima izdvojio čak 60 miliona eura kako bi u svoje redove doveo mladu brazilsku zvijezdu Endricka.

Talentovani 17-godišnji napadač član kluba postaje narednog ljeta, kada proslavi svoj 18. rođendan, a danas je doputovao u Madrid, gdje će se u narednim danima družiti s ekipom.

Ovaj tinejdžer je već sad velika zvijezda. Jasno je to prema scenama s aerodroma jer ga je dočekao ogroman broj novinara i fanova.

Endrick je dočekan kao malo ko. Ne pamte se ovakve scene iz Madrida i ovo je dokaz da će od samog početka biti veliki interes za njegove igre u Realu.

Oglasi

Da odmah računaju na njega i da imaju ozbiljna očekivanja dovoljno pokazuje činjenica da su mu ostavili broj 9 nakon odlaska Karima Benzeme. Niko ga zbog njega nije mogao dobiti u ovoj sezoni.

Endrick i mali broj golova

Endrick je već dvije sezone prvotimac brazilskog Palmeirasa s kojim je osvojio dvije titule prvaka. Međutim, mladi napadač je pod velikim pritiskom zbog statistike.

Po mišljenju mnogih on nije istinski golgeter. Razlog vide u skromnom broju golova, posebno zbog činjenice da ga porede s legendarnim Ronaldom Nazariom.

On je u ovoj godini odigrao ukupno 52 utakmice za Palmeiras. Učinak od 13 golova i jedne asistencije nije baš impresivan i mnogima to izgleda kao slab učinak.

U Realu su ipak zadovoljni njegovim učinkom. Carlo Ancelotti je to nedavno komentarisao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Gledamo ga i veoma smo zadovoljni. Napreduje nevjerovatnom brzinom i drago nam je što će biti dio kluba naredne sezone", rekao je Carlo Ancelotti.

Bez obzira na sve priče Endrick je ogroman talenat. Nije ga Real uzeo bez razloga i samo je sada pitanje kako će se uklopiti s drugim zvijezdama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
čudovište! pomislih dagistanac.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi