Novom pobjedom Tottenham je pokazao da će biti ozbiljan kandidat za vrh tabele.

Nova pobjeda Tottenhama

Spursi se ne šale: Nakon večerašnje utakmice samo gol-razlika drži Manchester City u top 4!

Eldar Ganibegović

Na City Groundu je odigrana prva utakmica 17. kola engleske Premier lige. Tottenham je gostovao kod Nottingham Foresta i slavio trijumf rezultatom 0:2.

Heung-Min Son imao je prvu šansu na utakmici i to u trećoj minuti. Njegov udarac zaustavio je golman domaće ekipe.

Pola sata kasnije problemi za Spurse. Johnson se povrijedio, a umjesto njega na teren je ušao Skipp.

Gosti iz Londona dolaze do prednosti u smiraj prvog poluvremena. Richarlison je sjajno ispratio ubačaj Kuluševskog i glavom pogodio za 0:1.

Trese se mreža Tottenhama u 58. minuti. Elanga je postigao sjajan gol, ali je golu prethodio ofsajd pa je VAR poništio gol.

Sedam minuta nakon toga poklon za Spurse. Katastrofalna greška domaće ekipe, koristi to Kuluševski i pogađa za 0:2.

Guglielmo Vicario je pet minuta prije kraja regularnih 90 minuta odbranio udarac Harryja Toffola, te je tako zaustavio pretposljednju veliku šansu domaćih.

Posljednja je bila u osmoj minuti sudijske nadoknade. Imao ju je Neco Williams, ali je pogodio samo stativu i ostalo je Nottingham 0, Tottenham 2.

Nakon ove pobjede Tottenham ima 33 boda i nalazi se na petom mjestu. Identičan broj bodova ima i Manchester City i samo zbog bolje gol-razlike se nalazi na jednoj poziciji iznad.

Nottingham Forest je na 16. mjestu s 14 bodova, pet više iznad crte gdje je prvi s devet bodova Luton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham će u narednom kolu biti domaćin Evertonu, dok će Nottingham Forest također igrati na domaćem terenu i to protiv Bournemoutha.

Premiership, 17. kolo:

Nottingham Forest - Tottenham 0:2 (Richarlison 45+2', Kuluševski 65')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.