Guardiola zabrinuo Gvardiola - Čovjeku od 90 miliona neće se dopasti Pepov plan
Foto - EPA

Pojačava lijevi bok

Guardiola zabrinuo Gvardiola - Čovjeku od 90 miliona neće se dopasti Pepov plan

Midhat Šljivak

Joško Gvardiol stigao je proteklog ljeta u Manchester City iz RB Leipziga za nevjerovatnih 90 miliona eura. Pep Guardiola hrvatskog defanzivca koristi na lijevom beku, no uskoro mu dolazi konkurencija i Joško bi lako mogao izgubiti poziciju startera.

Manchester City ne igra prema očekivanja u ovoj sezoni Premiershipa. Građani su tek četvrti na tabeli Premiershipa, ali sa samo tri boda zaostatka za vodećim Liverpoolom.

Menadžer Pep Guardiola smiruje strasti i ističe da je sezona duga. Ipak, ne krije da su mu pojačanja potrebna jer je proteklog ljeta izgubio nekoliko igrača koji su bili itekako bitan faktor za City u prethodnim godinama.

Pozicija koju naročito želi pokriti je lijevi bok. Tamo mu je trenutno starter hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, no ubrzo bi se to moglo promijeniti.

City je ozbiljno zainteresovan za dovođenje lijevog beka Girone Miguel Gutierrez. Interes za 22-godišnjaka je ogroman i za njega se raspituju sa svih strana.

Oglasi

Gutierrez blista u dresu vodećeg tima španskog prvenstva. Nije zato nikakvo čudo što se veliki klubovi raspituju za njega i City je samo jedan u nizu.

Engleski prvak je za usluge spreman izdvojiti do 40 miliona eura. Guardiola je navodno 'zaljubljen' u ovog fudbalera koji mu pored pozicije lijevog beka može pokriti kompletnu lijevu stranu terena.

Njegov dolazak bi Joška Gvardiola mogao koštati mjesta startera, ali naravno, postoji mogućnost da 90 miliona plaćeni defanzivac pređe na mjesto štopera.

Real Madrid je u prednosti nad Cityjem

Miguel Gutierrez želja je i Real Madrida koji je također u problemu kada je pozicija lijevog beka u pitanju.

Interesantno je svakako da je ovaj 22-godišnjak prošao omladinske kategorije Kraljeva, a odigrao je 10 utakmica za prvi tim.

Međutim, u Realu nisu vjerovali u njegove kvalitete pa je prošle godine prodat Gironi za samo četiri miliona eura. Real je međutim ubacio klauzulu u kojem ima prednost u slučaju otkupa ugovora od osam miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City se nada da će ipak zbog specijalnih veza s Gironom (imaju iste vlasnike) uspjeti završiti posao već u januaru i Guardiola bi mogao dobiti novog igrača na lijevom beku.

Šta će to značiti za Joška Gvardiola ostaje nam da vidimo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Ma kakav Gvardijol.Preplaćeni prosječni igrač.To su mnogi govorili ali eto
0 0
Krivaja Zavidovići
Zar Real ne dovodi Dejvisa iz Bajerna na lijevog beka? Odlučite se već jednom... ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi