Šta je s Haalandom? Manchester City saznao jednu lošu i jednu dobru vijest
Erling Haaland propušta narednu utakmicu u Premier ligi, ali bit će spreman za Svjetsko prvenstvo.

Norvežanin povrijeđen

Šta je s Haalandom? Manchester City saznao jednu lošu i jednu dobru vijest

E. Ganibegović

Erling Haaland je povrijeđen i nedostupan je Pepu Guardioli. Na Etihadu su sada saznali jednu lošu i jednu dobru vijest kada je riječ o njemu.

Posljednje dvije utakmice koje je igrao Manchester City, protiv Lutona i Crvene zvezde, zbog povrede je propustio Erling Haaland.

Na Etihadu je vladala ozbiljna zabrinutost da norveška gol-mašina neće biti spremna za FIFA-ino Svjetsko prvenstvo klubova, a sada su došle dobre vijesti.

Naime, reprezentativac Norveške bi trebao biti spreman za utakmice na ovom takmičenju i na raspolaganju Pepu Guardioli.

No, loša vijest je ta da će morati odmoriti još jednu utakmicu. Ona dolazi već sutra protiv Crystal Palacea u Premier ligi.

Oglasi

U trenucima kada Manchester Cityju ne ide najbolje u domaćem prvenstvu, te kada su 4. na tabeli iza Liverpoola, Arsenala i Aston Ville, izostanak Haalanda svakako je ozbiljan problem.

"Liječen je van kluba. U Manchester je stigao u petak i ljekari će ga konsultovati i saznat ćemo u kakvom je stanju. Mislim da će moći otputovati u Saudijsku Arabiju nakon subotnje utakmice.

Vidjet ćemo da li će igrati u prvoj ili drugoj utakmici", rekao je Pep Guardiola o Erlingu Haalandu.

FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo

Prvi meč Građana na Svjetskom klupskom prvenstvu biti će protiv pobjednika između Leona i Urawa Red Diamondsa. Polufinale će se igrati 19. decembra u Džedi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drugo polufinale takmičenja igrat će se između Fluminensea i pobjednika meča Al-Ahly i Al-Ittihad. Veliko finale i malo finale igrat će se u Džedi 22. decembra.

Stoga je odgođena utakmica Manchester City - Brentford koja se trebala igrati 23. decembra, a već 27. bi tim s Etihada trebao gostovati na Goodisonu kod Evertona.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi