50-ak navijača bez ikakve kontrole došlo u grad

Sekunda do haosa: Torcida se ušetala u Zagreb, policija u posljednjem trenutku zaustavila navijače

Midhat Šljivak

Sitno se odbrojava do velikog hrvatskog derbija između Dinama i Hajduka koji se večeras od 17:15 sati igra na Maksimiru. Očekuje se velika podrška s obje strane, a Hajduk će imati podršku oko 3.000 navijača. Neki su pokušali doći u Zagreb bez pratnje, no uočeni su u posljednji čas i vjerovatno je spriječen haos.

Dinamo će dočekati Hajduk u derbiju 19. kola HNL-a. Očekivano, veliki derbi zahtjeva mnogo jače mjere osiguranja od uobičajenih jer derbiji često donesu nemile scene.

Hajduk će u ovom meču imati podršku od oko 3.000 navijača. Oni će pred utakmicu stići iz Splita pod jakom policijskom pratnjom i bit će sprovedeni do stadiona.

Međutim, dio navijačke skupine Torcida danas je uspio doći do Zagreba bez ikakve kontrole. Oko 50-ak navijača ušlo je u grad i tek su onda primijećeni.

Policija je brzo reagovala. Na obali rijeke Save su ih zaustavili i vjerovatno su spriječili određene probleme kojih bi sigurno bilo.

Nevjerovatno je da je tolika grupa navijača uspjela proći do glavnog grada Hrvatske bez ikakve kontrole i policija je očigledno napravila ozbiljan propust.

Srećom, uspjeli su ga popraviti. Navijači su zaustavljeni, zadržani i stavljeni pod kontrolu.

Torcida najavila borbu protiv zla - Dinama

Torcida je pred dolazak u Zagreb izdala saopštenje u kojem je od navijača koji putuju zatražila najglasnije navijanje ikad.

Nema ljubavi između njih i Bad Blue Boysa. To konstantno ističu transparentima i uvredama s tribina, a pred dolazak u Zagreb Torcida je poručila:

"Ovo je utakmica protiv simbola zla i rak rane hrvatskog fudbala Idemo najglasnije svih 90 minuta. Neka naša pisma odjekuje cilim Zagrebom", poruka je Torcide.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Njihov Hajduk trenutno je prvoplasirani tim HNL-a i ima 40 bodova. Dinamo ima sedam bodova manje, ali i dvije utakmice manje.

Zbog toga je ova utakmica okarakterisana kao najvažnija u posljednjih nekoliko godina i vidjet ćemo ko će na kraju slaviti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.