Potez kakav se rijetko viđa: Torcida je 'sahranila' Igora Štimca

Odavno već nije omiljen u Splitu, čak naprotiv

Potez kakav se rijetko viđa: Torcida je 'sahranila' Igora Štimca

S. Mlaćo
Splitski Hajduk je jučer slavio kod Šibenika 3:2, te nastavlja borbu sa Dinamom za prvaka, no čini se da samo najveći optimisti u Splitu mogu vjerovati u to.

Dinamo ima sedam bodova prednosti, a Torcida je jučer poslala i nesvakidašnju poruku sa tribina.

Naime, poruka se odnosila na račun Igora Štimca, koji više nije dioničar ovog kluba.

Štimac je trenutno selektor reprezentacije Indije, a ponikao je kao igrač u Hajduku, te u ovom klubu i završio karijeru.

Cijenili su ga navijači, no sada je priča potpuno drugačija.

"Neprijatelj Torcide, oličenje svega što nismo željeli da naš Klub bude i simbol vremena za koje smo čvrsto odlučili da se neće ponoviti, utjelovljenje svega protiv čega smo se gotovo dva desetljeća borili. Onaj koji je navijače nazivao razbojnicima i žicarima, blatio i vrijeđao, a pri tome se nije libio šurovati s raznim polusvijetom, od danas više nije njegov dioničar", objavila je Torcida o svom bivšem igraču i treneru.

Oglasi

Protiv Šibenika su otišli i korak dalje.

Podigli su parolu na kojoj je pisalo “RIP Igor Štimac“.

Jasno to govori da je Štimac za navijače Hajduka mrtav, odnosno da ne postoji.

Da li će reagovati sam Štimac na ovo, ostaje da se vidi.

On je prije 20-tak godina posudio novac Hajduku zajedno sa Alenom Bokšićem, Aljošom Asanovićem i Slavenom Bilićem, a kasnije je to pretvoreno u dionice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Članovi Udruženja Naš Hajduk u svom vlasništvu imaju 30.49 posto dionica voljenog kluba.

Hajduk u ovom trenutku ima tačno 67.299 članova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi