Nikada brutalnija poruka Torcide upućena Dinamu: "Utakmica protiv simbola zla i rak rane nogometa!"
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Vatreno će biti sutra u Maksimiru

Nikada brutalnija poruka Torcide upućena Dinamu: "Utakmica protiv simbola zla i rak rane nogometa!"

S. Mlaćo

U Zagrebu je sve spremno za sutrašnji veliki derbi Hajduka i Dinama.

Hajduk ima bodovnu prednost i lider je na tabeli, ali Dinamo ima i dvije utakmice manje. Modri se bude, pokazali su to prije par dana u Evropi kada su savladali Balkani 3:0, te žele sutra to potvrditi protiv ljutog rivala.

Hajduk će imati podršku 3.000 navijača koji su u rekordnom roku pokupovali svoje ulaznice, dok navijači Dinama mogu ulaznice kupiti online, ali samo sa članskom kluba.

Danas i sutra moguće je kupiti ulaznice ispred stadiona, pa se očekuje vatrena atmosfera od 17:15.

Navijači Hajduka se nadaju bodovima koji bi im donijeli dodatnu vjeruju u titulu prvaka koju željno iščekuju. Sada su se oglasili saopštenjem i po ko zna koji put prozvali Dinamo.

Oglasi

Sada su kazali da je Dinamo simbol zla i rak rana hrvatskog nogometa.

"Sutra je derbi, utakmica protiv simbola zla i rak rane hrvatskog nogometa i idemo najglasnije svih 90 minuta. Neka naša pisma odjekuje cilim Zagrebom!

Imamo još jedan važan zadatak! Prije same utakmice, na ulazu na južnu tribinu, nalazit će se kutije za donacije i sve vas pozivamo da ubacite svoj prilog. Euro, dva, pet ili deset, stvarno nije važno!

Sakupljene donacije pomoći će da i ove godine poklonima razveselimo mališane našega grada heroja Vukovara i da im u ovom blagdanskom vremenu donesemo veselje, osmijeh i sreću.

Grad, to smo mi!", naveli su iz Torcide.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Očekuje se na tribinama pravi okršaj BBB-a i Torcide, ali naravno gromoglasnom pjesmom, te se nadamo da će sve proteći bez incidenata. Treba istaći da je Rijeka danas savladala Rudeš 3:0, te prestigla Dinamo i zauzima drugu poziciju.

Ipak, Dinamo ima dvije utakmicu manje pa je tu u prednosti nad Riječanima koji su danas obradovali svoje navijače i oni se sigurno neće lako predati u borbi za prvaka. Hajduk ima pet bodova prednosti nad Rijekom, te sedam nad Dinamom.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi