Hrvatska na nogama zbog najavljenog obračuna - Mnoge stvari više neće biti iste
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Derbi Dinamo - Hajduk

Hrvatska na nogama zbog najavljenog obračuna - Mnoge stvari više neće biti iste

Midhat Šljivak

Veliki derbi u 19. kolu HNL-a večeras će od 17:15 na Maksimiru odigrati Dinamo i Hajduk. Odavno veliki rivali nisu igrali ovako bitan prvenstveni meč koji bi mogao odrediti sezonu za oba tima.

Dinamo će u najvećem derbiju hrvatskog fudbala danas na Maksimiru ugostiti velikog rivala, splitski Hajduk.

Odavno veliki rivali nisu igrali tako bitan prvenstveni meč. Razlog je naravno stanje na tabeli, gdje je Hajduk ispred Dinama i eventualna pobjeda im donosi mnogo za nastavak sezone.

Trener Mislav Karoglan spreman je za izazove koji slijede. Uvjeren je da Hajduk može do trijumfa.

"Znam da će od prve minute krenuti ofanzivno. Dinamo je sposoban razigrati moju ekipu, bili su nadmoćniji i u prvom derbiju, ali mi smo pobijedili. Ne razmišljam o bodu, to je za mene u početku već poraz", poručio je Karoglan.

Oglasi

Sergej Jakirović: "Vrijeme je da pobijedimo"

Trener Dinama Sergej Jakirović bacio je sve karte na pobjedu protiv Hajduka. Ističe da je došlo vrijeme za obračun.

"Dva puta smo ove sezone izgubili od Hajduka. Vrijeme je da ih sad pobijedimo", rekao je Jakirović koji vjeruje u uspjeh svog tima iako su u četvrtak igrali naporan meč Konferencijske lige protiv Ballkanija.

"Pronaći ćemo zadnji atom snage. Pripremljeni smo za Hajduk, naći ćemo snage i odigrati najbolje što možemo", riječi su trenera Dinama.

Dinamo je pod većim pritiskom jer bi eventualnim porazom bili na minus 10 od velikog rivala, što je ogroman zaostatak bez obzira na to što Modri imaju dvije utakmice manje.

Hajduk bi u nastavak sezone ušao s popriličnom prednosti, Dinamo bi bio u problemu i pod velikim pritiskom i ne bi bili u istom položaju kao što je to slučaj u ovom trenutku.

Oglasi

Torcida protiv zla hrvatskog fudbala

Navijači Hajduka dobili su 3.000 ulaznica za meč na Maksimiru i očekuje se veliki dvoboj protiv domaćih Bad Blue Boysa.

Pred put u Zagreb Torcida se oglasila i traže od svojih članova najglasniju moguću podršku protiv zla hrvatskog fudbala - GNK Dinamo.

"Ovo je utakmica protiv simbola zla i rak rane hrvatskog fudbala Idemo najglasnije svih 90 minuta. Neka naša pisma odjekuje cilim Zagrebom", poruka je Torcide.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Danima pred derbi navijačke skupine se prozivaju, bilo je tu zaista teških riječi i definitivno će ovaj derbi imati mnogo više nabrijanosti nego većina prethodnih.

Derbi starta od 17:15 sati i vidjet ćemo ko će se na kraju radovati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
A šta Modrić kaže na sve ovo?
3 0
Hanibal
Pustite te divljake da se obracunaju jednom. Stoka i jedni i drugi, samo se ne zna ko je veca stoka.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi