Mnogi su iznenađeni

Luka Modrić gleda i ne vjeruje šta mu se upravo desilo: Hrvat je više i zaboravio taj osjećaj!

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti je obradovao Luku Modrića kao niti jednom u dosadašnjem dijelu sezone. S tim izborom su iznenađeni i mnogi navijači Real Madrida. Sve se desilo uoči ligaškog susreta protiv Villarreala. 

Luka Modrić je u ranijim sezonama znao u mjesec dana bez problema odigrati nekoliko mečeva u nizu, međutim od početka takmičarske godine 2023/24 to se promijenilo.

Iako mu je Carlo Ancelotti obećao istu ulogu u timu kao i ranije kada je produživao ugovor to nije bio slučaj, te je Hrvat ove sezone uglavnom bio rezervista.

Modrić je više i zaboravio kada je posljednji put odigrao tri meča u nizu kao starter, međutim Ancelotti je odlučio da ga podsjeti na taj osjećaj.

Nakon što je u prošlom kolu bio starter protiv Betisa, te sredinom sedmice igrao protiv Union Berlina u Ligi prvaka, Modrić će s kapitenskom trakom predvoditi Kraljeve protiv Žute podmornice.

Mnogi skeptici su spremni reći da je Modrićevo vrijeme prošlo i da nema energiju kao u prošlosti, ipak odluka Ancelottija govori suprotno.

Tako će 38-godišnjak u razmaku od osam dana odigrati čak tri utakmice od prve minute što je možda i najbolje mjerilo njegove fizičke spreme.

Zanimljivo da je iskusni veznjak nedavno pauzirao nekoliko dana zbog blage povrede, a nakon povratka Ancelotti ga je odmah bacio u vatru te mu ukazati maskimalno povjerenje.

Iskusni stručnjak je u odnosu na duel protiv Union Berlina u Ligi prvaka napravio čak pet izmjena u startnoj postavi, međutim Modrića je ostavio i to je ono što mnoge iznenađuje.

Tako su se među startere vratili Lunin, Mendy, Rudiger, Kroos i Brahim, dok su na klupi završili Kepa, Fran Garcia, Nacho, Ceballos i Brahim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već mjesecima se govori o odlasku Modrića iz Reala na kraju sezone, a čini se da u Kraljevskom klubu do tada planiraju maksimalno "iscijediti".

Do utakmice sa Villarrealom, kapiten Vatrenih je u dosadašnjem dijelu sezone skupio 18 nastupa, a na terenu proveo 877 minuta. Upisao je dvije asistencije. Mogao je zabiti i gol, ali je promašio penal protiv Union Berlina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.