"Umjesto Modrića doveli smo Kagawu, a ostalo je historija"

U Manchester Unitedu i danas žale

"Umjesto Modrića doveli smo Kagawu, a ostalo je historija"

Edmir Škorić

Luka Modrić je 2008. godine iz Dinama prešao u Tottenham i u četiri godine koliko je proveo u Londonu, stekao status jednog od najboljih veznjaka u Evropi.

Modrić je briljirao u dresu Tottenhama, zbog čega se našao na meti brojnih velikih timova u Evropi, da bi na kraju hrvatska zvijezda završila u Real Madridu, čiji je član i danas sa 38 godina.

Modrićev menadžer u Totenhemu, Harry Redknapp, otkrio je da ga je Sir Alex Ferguson lično zvao kako bi pokušao dovesti Hrvata u Manchester United.

"Sjećam se da me Fergie zvao u vezi Luke Modrića i Paola Di Canija (Redknapp ga je vodio u West Hamu), ali iz nekog razloga nije mogao zaključiti transfere", rekao je Redknapp u intervjuu za The Sun.

Nedavno je Rio Ferdinand, legendarni golman Manchester Uniteda, pričao o tome kako je 2012. godine uvjerio Modrića da potpiše za Manchester United.

Oglasi

Naglasio je da je Modrić želio da pređe u Manchester United, ali se klubovi nisu složili i tada je došao Real Madrid i odveo hrvatskog kapitena u Real Madrid za 35 miliona eura.

Interesantno da je United potom kupio Japanca Kagawu iz Borussije Dortmund za 16 miliona eura.

“Mislio sam da mogu doći do svakog igrača koji je slobodan ili koji je buduća zvijezda. Čak sam razgovarao i sa Thiagom prije nego što je otišao iz Barcelone u Bayern, taj transfer se zamalo desio, ali doveli smo Fellainija", priznao je Ferdinand.

“Sjećam se razgovora sa Modrićem. Pitao sam ga da li će napustiti Tottenham, a on je rekao da misli da hoće, ali nije bio siguran gdje bi otišao. Rekao sam mu: „Slušaj, dođi u United", na šta mi je on odgovorio: „Vidi, želim da postanem prvi Hrvat u historiji Manchester Uniteda. Možemo li ovo ostvariti?”.

Potražite više informacija na temu Premier league:

„Razgovarao sam sa ljudima u klubu i sa Sir Alexom, ali on je imao druge planove. Već je dogovorio sve za transfer Shinji Kagawe. Doveli su ga i Modrić je otišao u Real Madrid. Ostalo je historija".

I dok je Modrić postigao bezbroj uspjeha u Real Madridu, to se ne može reći za Kagawu. Nakon što je odigrao 57 puta u dvije godine i postigao šest golova za klub sa Old Trafforda, vratio se u Dortmund za osam miliona eura. Igrao je za Bešiktaš, Zaragozu, PAOK, St. Truiden i ove godine se vratio u Japan da potpiše za Cerezo Osaku.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
Dobar je ferdinand bio golman
0 1
user1677074566
Rio Ferdinand golman ???????
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti