Ancelotti svom igraču: "Ako nam dosude penal protiv Villarreala, ti ćeš da pucaš"

Neko mora da preuzme odgovornost

Ancelotti svom igraču: "Ako nam dosude penal protiv Villarreala, ti ćeš da pucaš"

Edmir Škorić

Carlo Ancelotti već je odlučio ko će izvesti naredni penal za madridski klub, nakon što je prethodno u duelu protiv Union Berlina Luka Modrić promašio udarac sa 11 metara.

Iako u svom timu ima zaista veliki broj vrhunskih igrača, Ancelottija brine slaba realizacija penala. Modrić je posljednji u nizu koji nije uspio da realizuje najstrožu kaznu, pa je Italijan odlučio da napravi promjene.

Prvobitno se spominjalo da je odlučio da Jude Bellingham preuzme tu odgovornost, jer je najbolji strijelac ove sezone, a već ih je izvodio u Borussiji Dortmund.

Real je promašio tri penala ove sezone i otkako nema Cristiana Ronalda i Karima Benzeme, nema sigurno izvođača, ali Ancelotti nastoji da pronađe pravog čovjeka za tu ulogu.

Sada je navodno Ancelotti u lice iskusnom napadaču Joseluu rekao da će pucati penal ako bude dosuđen včeras protiv Villarreala.

Oglasi

Real će ugostiti Žutu podmornicu i mora da pobijedi ako želi da nastavi uspješnu utrku za titulu, mada se radi o dosta teškom rivalu i oslabljenim Kraljevima neće biti jednostavno.

Ovim susretom Real Madrid će zatvoriti 2023. godinu koja može da se okarakteriše na kraju kao uspješna.

U međuvremenu se nastavljaju špekulacije oko brojnih igrača Reala, pošto se vjeruje da bi neki mogli da idu već ove zime, a neki na kraju sezone.

Dani Ceballos je trenutno u centru pažnje, budući da se piše o njegovom odlasku u Galatasaray, a bilo je takođe glasina da ga Juventus pokušava dovesti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, navijače Reala sada zanima samo jedno, a to je da li će konačno Kylian Mbappe donijeti odluku da na ljeto potpiše za Real. To je nešto što Real pokušava već dugo vremena, ali još uvijek ništa nije dogovoreno.

Smatra se da će, u slučaju da ne dođe Mbappe, Real krenuti u realizaciju plana B i da je druga opcija Erling Haaland iz Manchester Cityja, dok se spominje i Victor Osimhen iz Napolija. Svakako bi ko god dođe bio sjajan dodatak Realovoj ekipi koja je u Španiji uz Gironu i Barcelonu glavni kandidat za osvajanje naslova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi