Modrić se pridružio najvećem problemu Reala, Ancelotti poručuje: "To mu je drugi put, šta hoćete?"

Kraljevi su nekako slavili kod Union Berlina

Modrić se pridružio najvećem problemu Reala, Ancelotti poručuje: "To mu je drugi put, šta hoćete?"

Admin Čaušević

Luka Modrić je slavio pobjedu s Real Madridom u vrlo izgledno svom posljednjem meču grupne faze Lige prvaka. Imao je priliku da postigne gol, međutim učlano se u Realov klub "najvećeg problema" Kraljeva.

Real Madrid je u dosadašnjem dijelu sezone imao tri penala i sve tri je promašio. Nakon Rodryga i Joselua na neslavnoj listi se sada nalazi i Modrić.

Hrvat je poprilično loše šutirao u završnici prvog poluvremena utakmice Union Berlin - Real Madrid, ubrzo je i stigla kazna pa i nije čudo zašto se hvatao za glavu prilikom puta u svlačionicu.

Na kraju su Kraljevi poslije preokreta uspjeli slaviti sa 3:2, a Modrić je za neko čudo nakon dugo vremena odigrao kompletan susret za Los Blancose.

Poslije utakmice, sasvim očekivano, Carlo Ancelotti se suočio sa pitanjima oko promašenih penala. Trofejni stručnjak nije imao precizan odgovor.

Oglasi

"Pronaći razlog je veoma komplikovano jer je Luka obično hladan kada treba zabiti. Desilo se dva puta da nije pogodio. Nije lako trenirati jer zavisi i od okruženja."

"Na treninzima šutiraju on, Bellingham, Rodrygo, Vinicius, Joselu... Šta hoćete da vam kažem? Nadam se da će se to promijeniti", kazao je Ancelotti.

Preostaje da se vidi da li će utakmica na Olimpijskom stadionu u Berlinu biti posljednja za Modrića u grupnoj fazi Lige prvaka pošto mu ističe ugovor na kraju sezone.

Osim po promašenom penalu Hrvat će susret pamtiti i po rekordu sezone pošto je imao učinak tačnih dodavanja od čak 96 % (108/113), dok je cijeli tim Reala imao ukupno 839 dodavanja.

Inače, Real Madrid je grupnu fazu završio sa maksimalnim učinkom što je značilo da je Ancelotti postao trener Reala sa najviše pobjeda u Ligi prvaka, ukupno 42. Tako je prestigao legendarnog Miguela Munoza.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Real Madrid je grupnu fazu završio sa maksimalnim učinkom što je značilo da je Ancelotti postao trener Reala sa najviše pobjeda u Ligi prvaka, ukupno 42. Tako je prestigao legendarnog Miguela Munoza.

"Veoma, veoma dobro. Prvi dio sezone je bio izvanredan uzimajući u obzir koliko nam je igrača nedostajalo", poručio je Ancelotti koji se sada sa svojim timom može fokusirati na La Ligu do februara kada se nastavlja Liga prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi