FOTO: EPA

Bundesliga, 15. kolo

Bayern rutinski protiv Švaba

Haris Zilić

U 15. kolu Bundeslige Bayern je u Minhenu na Allianz Areni dočekao ove sezoni odlični Stuttgart i na kraju ostvario ubjedljiv trijumf rezultatom 3:0.

Bavarci su opravdali ulogu favorita na papiru, iako se možda očekivalo da će gosti pružiti malo jači otpor obzirom na njihovu formu u posljednjim utakmicama.

Već prvi napad u drugoj minuti i vodstvo Bayerna od 1:0. Sane dodaje Kaneu koji bez problema pogađa mrežu gostiju.

U 25. minuti VAR je poništio pogodak Kima, a nakon toga Kane je propustio još jednu dobru priliku.

U drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena VAR ponovo spašava goste, ovaj put poništen pogodak Mullera.

U drugom poluvremenu nije bilo spasa za popularne Švabe.

Kane na sceni u 55. minuti, Kim je bio asistent, a Englez pogađa 2:0, to je bio njegov drugi gol na večerašnjoj utakmici.

U 63. minuti Kim se upisao u strijelce, a asistent je bio mladi 19-godišnji Pavlović i to je bilo 3:0.

Do kraja utakmice je mogao biti još koji gol u mreži Stuttgarta, propustio je Bayern nekoliko izglednih prilika, ali ostalo je 3:0 do kraja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 15. kolo:

Bayern - Stuttgart 3:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.