Mehmet Scholl brutalno iskren, zvijezdi Bundeslige savjetuje da preskače večeru

Smatra da ima viška kilograma

Mehmet Scholl brutalno iskren, zvijezdi Bundeslige savjetuje da preskače večeru

E. Škorić

Nekadašnji njemački reprezentativac i bivša zvijezda Bayerna Mehmet Scholl otvoreno je kritikovao jednu od trenutnih zvijeza Bundeslige.

Scholl, koji je za Bayern igrao čak 15 godina i apsolutna je legenda bavarskog i njemačkog, ali i evropskog fudbala, smatra da je fudbaler Borussije Dortmund previše gojazan i da bi morao da preskoči večeru.

"Volim ga vidjeti, vjeruje da može da bude izvanredan defanzivac, veomaje raspoložen igrač što se može vidjeti tokom utakmica. Ipak, morao bi malo više da obrati pažnju na svoju građu.

Već je imao ovu temu s Bayernom. Možda jednostavno mora da preskoči treći obrok ili da radi dodatno na sebi, jer očito je da ima kvalitet, ali da bi morao smršavjeti. Mora sam da odluči želi li imati sporadičnu ulogu ili da ponovo bude jedan od ključnih igrača, što ja zapravo vidim u njemu", poručio je Scholl.

Niklas Sule, bivši igrač Bayerna, odavno je kritikovan zbog izgleda. Njegova težina je tema o kojoj se godinama raspravlja, pa mnogi su uvjereni da bi za profesionalnog fudbalera trebao da izgleda mnogo bolje i da bi morao da uredi vlastitu prehranu.

Oglasi

Defanzivac Borussije Niklas Sule često na meti kritika zbog svog izgleda

Unatoč višku kilograma, Sule je jako zahvalan odbrambeni igrač, a svoj je kvalitet pokazao i u srijedu u derbiju Lige prvak protiv PSG-a (1:1). Uspio je da zaustavi Kyliana Mbappea i ostale zvijezde Parižana.

U spomenutoj utakmici je Sule u 17. minuti na nevjerovatan način spasio Borussiju. Lucas Hernandez je dugom loptom pronašao Mbappea, koji je zaobišao golmana Gregora Kobela, no odjednom se pojavio Sule i sjajnom reakcijom spasio svoj tim.

"Naravno da to izgleda spektakularno, svi ste mogli vidjeti moje međunožje", rekao je Süle za DAZN kroz smijeh, dodavši:

"Refleksno sam podigao stopalo, ali mislim da smo prvo morali zaustaviti Mbappéa, jer je poznat po svojoj brzini", objasnio je.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Susret je okončan rezultatom 1:1, te su obje ekipe prošle u osminu finala, a Mbappea je na kraju tješio Edin Terzić, trener Borusije koji je pohvalio Sülea.

"On je savršen primjer. Cijenimo svaki takav potez, to je nevjerovatno. Mislim da je Mbappé bio veoma šokiran nakon toga. Bio to kao gol za nas", objasnio je Terzić.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi