Pet zvijezda napušta Allianz Arenu - Bayern doživljava ozbiljne promjene

Igrački kadar značajno drugačiji od ljeta

Pet zvijezda napušta Allianz Arenu - Bayern doživljava ozbiljne promjene

Edmir Škorić

Šefovi Bayerna iz Minhena žele da izmijene tim tokom sezone, pa stavljaju pet zvijezda na prodaju, a u ekipi žele više liderstva.

Bayern je bez poraza stigao do nokaut faze Lige prvaka, ali bavarska hijerarhija je nezadovoljna učinkom na terenu jer su aktuelni prvaci Njemačke drugi u Bundesligi i nedavno su doživjeli sramotan poraz u Frankfurtu od Eintrachta (5:1).

Veterani Manuel Neuer i Thomas Muller dolaze do kraja svog boravka u Minhenu, pa je uprava zabrinuta i to s razlogom da nema dovoljno onih koji bi preuzeli liderske uloge u svlačionici.

Prema novinarima Bilda, pet zvijezda Bayerna je na izlaznim vratima i mogli bi da budu prodani već narednog ljeta, a to su: Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Matthijs De Ligt, Alphonso Davies i Serge Gnabry.

Kimmich se trudio da impresionira pod vodstvom Thomasa Tuchela, ali igrama na terenu nije uvjerio njemačkog stručnjaka. Iako je uglavnom bio starter, Kimmich bi mogao privući veliko interesovanje iz drugih krajeva Evrope jer Bayern želi da obnovi svoj vezni red, a Barcelona ga je i ranije pokušavala dovesti.

Oglasi

Njemački giganti su to pokušali u ljeto sa Fulhamovim Joaom Palhinhom, ali nisu uspjeli u krajnjem roku da završe posao. Goretzka se suočava sa sličnom nevoljom kao i Kimmich.

De Ligt je kao veliko pojačanje iz Juventusa stigao u odbranu Bayerna, ali nije oduševio Tuchela, pa je u sjeni Kim Min-jaea i Dayota Upamecana, dok klub pokušava dovesti Ronalda Arauja iz Barcelone, zbog čega bi De Ligt mogao da bude prodan.

S obzirom da je Bryan Zaragoza spreman da se pridruži klubu iz Granade u ljeto 2024. godine, čini se da je Gnabryjevo vrijeme u Bayernu također prošlo. Napadač bi imao ogromnu naknadu za transfer i omogućio bi prostor u timu za procvat budućih zvijezda poput Zaragoze.

Na koncu, Alphonso Davies je odavno povezivan sa Real Madridom, koji čini sve da ga kupi na kraju sezone. Kanađanin nije obnovio ugovor s Bayernom, ne sviđaju mu se opcije novog ugovora koji mu je spreman dati bavarski velikan, pa je sve izvjesnije da će i on napustiti Minhen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tako se Bayern suočava sa gubitkom čak petorice zvučnih imena, ali to ne bi trebalo da plaši navijače, jer će rukovodstvo kluba shodno tome posegnuti sa novim kvalitetnim pojačanjima.

Bayern želi ostati konkurentan u borbi za Ligu prvaka, a promjene koje su planirane za naredno ljeto mogle bi donijeti potpuno osvježenje tima i značajno bolje rezultate, što će opet ovisiti i o tome kakve igrače će potpisati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaxBavarac
Sanjajte,sanjajte....nezz iz kojih izvora crpite te gluposti???
0 0
ubnt
Njihov najveci problem je sto nemaju vise monopol na njemacke igrace iz drugih klubova. Odose ljudi u Englesku ili Real.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi