Crne sumnje su obistinjene

Katastrofa za Davida Alabu: Kad je vidio šta se dešava Kroos je odmah uzeo mobitel u ruke...

Admin Čaušević

Za jednog od ključnih igrača Reala je završena sezona. Ozbiljan je to udarac za popularne Kraljeve. Davidu Alabi su stradali ligamenti i pod znakom pitanja je njegov nastup na Evropskom prvenstvu.

Sve se dogodilo nakon pola sata igre na meču Real Madrid - Villarreal. Nakon što je krenuo oduzeti loptu na sredini igrališta, Alaba je krivo postavio nogu i brzo je pao na pod.

Odmah je stavio ruku na na lijevo koljeno, ljekari su odmah posumnjali na najgore, a nakon meča stiglo je i saopštenje Reala. Alabi su stradali prednji lijevi ligamenti i za njega je sezona završena.

Iz Reala su dodali da iskusnog defanzivca u narednim danima čeka operativni zahvat te će samim tim pod znakom pitanja biti i njegov nastup za Evropskom prvenstvu.

Prilikom izlaska iz igre ​​Alaba se nije mogao poduprijeti na lijevu nogu, a kada je krenuo prema tunelu svlačionice odmah se vidjelo da je povreda teške prirode.

Da se radi o jako ozbiljnoj povredi potvrdila je i reakcija Tonija Kroosa koji je odmah po ulasku u svlačionicu odlučio da reaguje i to javno.

Uzeo je mobitel u ruke, te je poslao poruku podrške svom prijatelju. "Volim te, David Alaba", napisao je iskusni njemački veznjak.

Nema sumnje da visoka pobjeda nad Villarrealom od 4:1 ostavlja gorak okus pošto je Alaba od svog dolaska stub i vođa odbrane Reala.

Kraljevi proteklih sedmica i mjeseci imaju ogromnih problema s povredama i odsustvo Alabe na duži period će sigurno predstavljati ozbiljan problem, posebno u proljetnom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od početka sezone Ancelotti zbog također povrede koljena ne može računati na Edera Militaa, a Brazilac bi na teren trebao tek u martu, pa će se Italijan morati osloniti na Nacha Fernandeza.

Thibauta Coutoisa i Arde Gulera nema također od poečtak sezone, povrijeđen je i Vinicius, baš kao i Camavinga te Carvajal. Jedina dobra vijest je povratak Tchoumenija.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.