Modrić golom ispisao historiju: Real Madrid servirao poker, ali Ancelotti neće mirno spavati!

Siguran trijumf Kraljeva uz lošu vijest

Modrić golom ispisao historiju: Real Madrid servirao poker, ali Ancelotti neće mirno spavati!

Admin Čaušević

Real Madrid se u La Ligi vratio na pobjednički kolosijek nakon što je sa 4:1 pobijedio Villarreal. Ipak, nakon večerašnje pobjede Carlo Ancelotti ima ozbiljan razlog za brigu. Luka Modrić je odigrao cijeli meč i zabio prvijenac u ovoj sezoni.

Kraljevi su odigrali fantastičan meč od početka do kraj te su stigli do zasluženog trijumfa kojim su preuzeli vrh tabele uz susret više od Girone.

Nakon pola sata igre domaćin je vodio sa 2:0. Zabili su Bellingham i Rodrygo. Englez je tako nastavio fantastičnu formu, a asistenciju kod gola je upisao Modrić.

U međuvremenu Carlo Ancelotti je dobio i veliku glavobolju za naredni period pošto se zbog povrede koljena povrijedio Alaba.

Austrijanac nije mogao nastaviti meč i prema svemu sudeći čeka ga višemjsečna pauza.

Oglasi

Na startu drugog dijela Žuta podmornica se vratila u igru preko Moralesa, ali odgovor Los Blancosa je bio surov.

U razmaku od 64. do 67. minute Kraljevi su zabili dva gola i to preko Diaza te Modrića. Gol hrvatskog veznjaka pogledajte ovdje. 

S golom i asistencijom protiv Villareala Modrić je postao najstariji igrač (38 godina i 99 dana) koji je ove sezone uspio doći do tog učinka na jednom meču u svim Ligama petice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Modriću je ovo bila treća utakmica u osam dana. Sve tri je počeo kao starter, a nakon Union Berlina i protiv Villarreala je kompletirao cijeli susret.

Real je sada prvi na tabeli, ali u slučaju da Girona u ponedjeljak pobijedi Alaves, Kraljevi će preseliti na drugo mjesto. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Real igra koliko mu treba. Ne znam, ako budu kompletni na proljece ko ce im stati na put i u LP i u La Ligi. Najljepsi fudbal igraju. Kraljevi kraljevski.
2 1
sick_boy
Katastrofa od sudije.... Real rutinski...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti