Modrićeva magija za fudbalski alley-oop, a onda muk: Hrvat je odmah predao kapitensku traku...

Veliki problem u najavi za Kraljeve

Modrićeva magija za fudbalski alley-oop, a onda muk: Hrvat je odmah predao kapitensku traku...

Admin Čaušević

Luka Modrić je po ko zna koji put demonstrirao kakav je fudbalski velemajstor. Ovaj put upisao je asitenciju protiv Villarreala, a loptu je u gol poslao Jude Bellingham.

Real Madrid je prvi gol na meču protiv Villarreala postigao gol nakon 25 minuta igre, a loptu je u mrežu zakucao Jude Bellingham.

Novom pogotku engleskog veznjaka je prethodila zaista fenomenalna asistencija Modrića koja je bila milimetarski precizna i išla je pravo na glavu nove velike zvijezde Kraljeva.

Modrić je unutrašnjim dijelom stopala "zavrnuo" loptu koja je imala neobičnu putanju i pronašao je Bellinghama, a on je postigao svoj novi gol. Akciju pogledajte ovdje.

Ovo je drugi put u nizu da Englez i Hrvat zajedno surađuju pošto je slično viđeno i na meču protiv Betisa u posljednjem kolu. Ishod je bio isti.

Oglasi

Inače, Bellinghamu je ovo bio već 13 ligaški gol što je nestvarna statistika za jednog fudbalera koji igra u veznom redu.

Ako je prošlo vrijeme dvojice "vanzemaljaca" Lea Messija i Cristiana Ronalda, onda svijet dobija novog igrača s takvim epitetom u liku Bellinghama koji je ove sezone van ove planete.

Nekoliko minuta nakon vodećeg gola uslijedio je potpuni šok na stadionu Santiago Barnabeu jer je čini se težu povredu zadobio David Alaba.

Iskusni Austrijanac je legao na teren i nije mogao nastaviti meč zbog problema s koljenom i sve upućuje na težu povredu i višemjesečno odsustvo.

Alaba je na kraju uz pomoć ljekarske službe napustio teren, a u igru je ušao Nacho Fernandez kojem je Modrić odmah predao kapitensku traku. Tu situaciju pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao što je poznato Nacho je od ove sezone prvi kapiten Kraljeva, njegovi zamjenici su Modrić i Toni Kroos.

Podsjećanja radi, Real je praktično čitavu sezonu bez važnog štopera Edera Miliataa, a eventualna ozbiljna povreda Alabe bi sigurno zadala veliku glavobolju Carlu Ancelottiju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi