Mnogo se o tome pisalo u proteklom periodu

Thomas Muller donio konačnu odluku o svojoj budućnosti

Samir Mlaćo

Iako se mnogo pisalo o njegovom odlasku, Thomas Muller će ipak ostati stanovnik Minhena i u narednom periodu.

Njemački Bild prednosti da je Miler dogovorio produženje saradnje do juna 2025. godine i da će sve uskoro biti ozvaničeno.

Muller je imao ugovor do kraja sezone i jasno je da već morao krenuti u pregovore, a nije se našao u kadru u velikom broju utakmica, te su mnogi bili mišljenja da time i završava epizodu u Bayernu.

Navijači su bili bili za njegov ostanak, a Bild prednosti da je Muller razgovarao sa Thomasom Tuchelom koji je također rekao iskusnom ofanzivcu da bi ga volio vidjeti i u narednoj sezoni u dresu Bavaraca i da je sve dogovoreno.

Muller je u Bayernu od 2000. godine i legenda je kluba, a upisao je čak 684 nastupa. Postigao je 237 golova, te osvojio 32 trofeja, čime se mogu samo rijetki pohvaliti u svojim karijerama.

U proteklim mjesecima Muller se povezivao sa velikim brojem klubova i mnogi su ga željeli vidjeti u svojim redovima. To se prije svega odnosilo na Milan, Inter, Juventus i Manchester United, no od toga nema ništa. Svjesni su mnogi da Muller ima pobjednički mentalitet i da može mnogo značiti i za samu svlačionicu, te ima šta pokazati na terenu i u narednom periodu.

Sada sve pada u vodu i očigledno da je Muller odlučio karijeru i završiti u Minhenu.

Za 16 godina koliko je član prvog tima Muller je s Bayernom osvojio čak 12 titula prvaka Njemačke što je impresivan podatak. Uz to je bio i dva puta prvak Evrope.

Prije nekoliko mjeseci ozbiljan novac su mu nudili Saudijci, ali je iskusni fudbaler rekao "ne" novoj obećanoj fudbalskoj zemlji što i nije čudo pošto je jedan od najvećih kritičara života u arapskom svijetu, odnosno kršenju ljudskih prava.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern i ove sezone vodi bitku za prvaka u Bundesligi, no sjajne igre prvo mjesto za sada su donijele Bayer Leverkusenu koji ima i četiri boda prednosti. Vodit će se žestoka borba za prvaka, no Bavarci vjeruju da će uspjeti stići i prestići sjajne Apotekare i na kraju se ponovo.

Kada je Liga prvaka u pitanju, Bayern je jučer saznao da će za rivala u osmini finala imati italijanski Lazio. Lazio nije momčad za podcijeniti, ali jasno je da su Bavarci favoriti. Prvi meč igra se u Italiji.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.