Žrijeb Real Madrida u Ligi prvaka izazvao nedoumice, ali za sve je 'kriv' Bayern
Foto - EPA

Pravila su jasna

Žrijeb Real Madrida u Ligi prvaka izazvao nedoumice, ali za sve je 'kriv' Bayern

Midhat Šljivak

Žrijeb osmine finala Lige prvaka održan je u Nyonu, a pažnju je gledaocima u samom finišu žrijeba privukao detalj u finišu žrijeba jer je pored Real Madrida stajala crvena zastavica i nisu mogli dobiti za protivnike s PSV Eindhoven i Copenhagen. Razlog što je tako bilo je sasvim jednostavan.

Real Madrid će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv RB Leipziga. Tako su odlučile kuglice na današnjem žrijebanju u nyonu.

Pažnju gledatelja na žrijebu privukla je situacija u samom finišu žrijeba jer je pored imena Real Madrid stajala crvena zastavica kada su žrijebane ekipe PSV Eindhovena i Copenhagena.

Navijači su ostali zbunjeni i pitali su o čemu se radi i zašto PSV i Copenhagen nisu mogli biti žrijebani protiv Real Madrida. Razlog je jednostavan i odgovor je brzo stigao.

Real Madrid nije mogao igrati s PSV Eindhovenom i Copenhagenom zbog minhenskog Bayerna koji je još uvijek bio u žrijebu.

Oglasi

Crveni kvadratić iznenadio mnoge, ali pravila su jasna

Da je Real Madrid eventualno izvučen protiv PSV-a Bayernu bi u bubnju ostali RB Leipzig i Copenhagen. Po pravilima UEFA klubovi u osmini finala ne mogu igrati protiv onih koji su već s njima bili u grupi, niti protiv ekipa iz iste zemlje. City je isto tako ostao u žrijebu i on nije mogao biti izvučen protiv RB Leipziga, kao ni Borussia Dortmund.

Zbog tih pravila pojavila se crvena zastavica pored imena Real Madrid i ne radi se o bilo kakvim nepravilnostima.

Navijači današnji žrijeb smatraju najlošijim ikad

Fudbalski fanovi današnji žrijeb okarakterisali su kao najslabiji ikad. Parovi po mnogima nisu nimalo atraktivni.

Očekivao se barem jedan super duel. Međutim, kuglice su odlučile kako su odlučile i svakako da će dueli koji predstoje biti veoma interesantni. Parovi izgledaju ovako:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Porto - Arsenal
Inter - Atletico Madrid
Napoli - Barcelona
PSG - Real Sociedad
PSV - Borussia Dortmund
Lazio - Bayern
Copenhagen - Manchester City
RB Leipzig - Real Madrid

Utakmice osmine finala igraju se od 13. februara do 13. marta 2024. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi