Tvrdio je da je previše dobar za klupu u Bayernu, sad igra Cvajtu i žali: "Možda je bilo prerano..."

Michael Cuisance nije opravdao očekivanja

Tvrdio je da je previše dobar za klupu u Bayernu, sad igra Cvajtu i žali: "Možda je bilo prerano..."

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Michael Cuisance (24) je u ljeto 2019. godine stigao u redove minhenskog Bayerna. Njemački velikan je Borussiji iz Monchengladbacha platio osam miliona eura za njegove usluge i predviđala mu se velika karijera. Ipak, on je svojim bahatim ponašanjem pokvario sve i pet godina kasnije član je Osnabrucka u Cvajti, te žali za propuštenom prilikom.

Michael Cuisance čovjek je na čijim greškama mnogi mladi fudbaleri mogu učiti. 24-godišnjak je imao veliku šansu da se dokaže u Bayernu, gdje je došao 2019. godine za osam miliona eura iz Borussije Monchengladbach, no on je tu priliku upropastio.

Cuisance je trenerima pravio ozbiljne nevolje. Čak su se i saigrači žalili na njegovo ponašanje koje je bilo u najmanju ruku nekorektno. Francuz je smatrao kako je suviše dobar da sjedi na klupi pored imena kao što su Thiago, Leon Goretzka, Corentin Tolisso, Joshua Kimmich...

Ponašao se Cuisance kao da je najveća zvijezda. Bayern to nije želio trpiti, poslao ga je na posudbu u Marseille, a zatim ga je za 2.3 miliona eura prodao Veneziji.

Ni tamo se nije snašao. Uslijedila je posudba u Sampdoriju, a sada i u Osnabruck koji se takmiči u 2. Bundesligi. U razgovoru za Bild navodi kako ne žali zbog odluke da dođe u Bayern, ali da je to možda bilo prerano za njegove godine.

Oglasi

"Kako bih mogao žaliti zbog odluke da dođem u najveći njemački klub? Teško je reći ne kada Bayern pozove jer je to velika prilika za sve",

Francuz tvrdi da su iz njegovog bivšeg tima Borussije Monchengladbach u toku pregovora pokušali da mu otežaju transfer.

"Žao mi je što su ljudi u Gladbachu govorili svašta o meni nakon odlaska. Jedna je stvar držati stav pri pregovorima, to je ok, ali druga je stvar to što su iznosili netačne informacije u javnost. Stvari koje nisu bile problem, odjednom su takve postale."

"Kada bolje razmislim, možda sam i prerano došao u Bayern. U to doba su na mojoj poziciji igrala velika imena. Naučio sam puno od njih, bila je to sjajna životna lekcija i naučio sam mnogo, kao osoba, a i kao igrač", riječi su ovog fudbalera.

Cuisance saigrače redovno slao u bolnicu

Michael Cuisance bio je izrevoltiran zbog činjenice da ne igra previše, pa je na treninzima išao žestoko prema vlastitim saigračima. Nekoliko njih je poslao u bolnicu.

Oglasi

Povrijedio je ruku MarcelU Sabitzeru, golman Sven Ulreich je zbog njegovog neopreznog i nepotrebnog starta morao na pauzu od osam sedmica u septembru 2021. godine.

Ranije je imao i otvoren sukob s tadašnjom zvijezdom tima Robertom Lewandowskim. Razlog je bio žestok start na treningu i Lewa je pukom srećom izbjegao težu povredu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju je Bayern odlučio da ga se riješi. Nisu više željeli trpiti bezobrazluk ovog fudbalera i Hasan Salihamidžić ga je prodao Veneziji 'ispod cijene' za 2.3 miliona eura.

Ove godine u dresu Osnabrucka igra dosta dobro. U 15 nastupa postigao je dva pogotka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi