Argentinski napadač Mauro Icardi pred transferom karijere (Foto - EPA)

Seli u Real Madrid

Bomba na transfer tržištu: Mauro Icardi dogovorio potpis života!

Midhat Šljivak

Madridski Real navodno je dogovorio dolazak argentinskog napadača Maura Icardija iz Galatasaraya. Turski mediji javljaju da je transfer gotova stvar i čeka se službena potvrda.

Real Madrid do odlaska Karima Benzeme nema prave 'devetke'. U klub je došao Joselu, koji igra sasvim dobro, ali daleko je on od klase koja treba madridskom timu u vrhu napada.

Ipak, napad Kraljeva od januara bi trebao biti ojačan 30-godišnjim Argentincem Maurom Icardijem. Turski mediji javljaju da je njegov dolazak u Real gotova stvar i da se čeka samo službena objava.

Iskusni napadač navodno je već dogovorio uslove. U Madridu će zarađivati osam miliona eura godišnje, plus bonuse.

Icardi ove sezone igra čudesan fudbal u dresu Galatasaraya. Odigrao je 25 utakmica i ima učinak od 17 golova i šest asistencija. Prošle sezone kao posuđen igrač PSG-a igrao je također fenomenalno i odveo je Galatu do titule prvaka Turske.

Eventualni potpis za Real Madrid za njega bi sigurno bio potpis života iako je ranije nosio dres Intera i PSG-a. Real je ipak kraljevski klub.

Galata bi sigurno ostala izuzetno oslabljena odlaskom Icardija. On je u Turskoj nezaustavljiv i morat će se dobro potruditi kako bi mu našli zamjenu.

Real Madrid neće dovoditi pojačanja u odbrani

Iako je ostao bez Davida Alabe do kraja sezone, Real Madrid neće dovoditi pojačanja u odbrani tokom januara.

Carlo Ancelotti je od predsjednika kluba Carla Ancelottija zatražio da potpiše kvalitetnu zamjenu. Međutim, od toga neće biti ništa i Italijan će morati koristiti igrače koje ima na raspolaganju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pretpostavlja se da bi na poziciji štopera mogao zaigrati Aurelien Tchouameni, ali i Dani Carvajal i vidjet ćemo kako će sve funkcionisati u Realu.

Real je usprkos brojnim povredama izgledao jako dobro na terenu. Ne vidi se previše odsustvo bitnih fudbalera i Ancelotti je sve uspio pokriti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.