Zanimljiva reakcija iz Madrida kada su saznali da je naredni rival Leipzig
Detalj sa današnjeg žrijeba FOTO: EPA

Veoma su oprezni u Realu

Zanimljiva reakcija iz Madrida kada su saznali da je naredni rival Leipzig

Samir Mlaćo

Real Madrid će u u osmini finala Lige prvaka odmjeriti snage sa njemačkim Leipzigom.

Svakako su Kraljevi favoriti, ali njemački tim sigurno nije tim koji za podcijeniti. Svjesni su tako i u Madridu, te su veoma oprezni.

"Oni su sjajan tim, u sjajnoj su formi. Biće vrlo teško protiv njih", rekao je nakon žrijeba predstavnik Real Madrida Emilio Butragueno, te jasno dodao.

"Naš cilj je jasan, a to je da se vidimo i na narednom žrijebu".

Generalni direktor Madriđana Jorge Valdano je također veoma oprezan. Ima samo riječi hvale o protivniku.

"Vrlo neprijatan rival, sa vrhunskim igračima".

Oglasi

Ako nešto može značiti dobro za Real, to je da se prvi meč igra u Njemačkoj, a revanš u Madridu gdje onda Real ima šansu da sve završi i prođe dalje.

Real vodi bitku za prvaka u Španiji i trenutno je u prednosti nad Barcelonom, ali i Gironom koja ima utakmicu manje koja se igra večeras. U Njemačkoj je lider sjajni Bayer Leverkusen, a Leipzig je na trećem mjestu.

Trenutno zaostaje sedam bodova za liderom Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi mečevi osmine finala igrat će se 13. i 14, te 20. i 21. februara, dok su susreti 14 dana kasnije, s tim da će raspored mečeva po datumima biti određen naknadno.

Veliko finale Lige prvaka bit će održano na stadionu Wembley. Londonski fudbalski hram će nakon finala 2011. i 2013. po treći put biti biti domaćin finalnom okršaju Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi