FOTO: FK Sarajevo

Omladinske selekcije sa novim štabovima

Promjene u strukturama Akademije FK Sarajevo: Imenovan je i novi direktor

Haris Zilić

U FK Sarajevo će po svemu sudeći biti aktivna zima i pauza između polusezona, a klub je danas najavio promjene i u dijelu Akademije kluba kada su u pitanju omladinske selekcije kluba.

Promjene se odnose na strukturu Akademije, tačnije za trenere svih uzrasnih kategorija kluba, a bilo je promjena i na pozicijama trenera golmana.

FK Sarajevo je o svemu javnost obavijestio saopštenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

"FK Sarajevo donio je određene izmjene u strukturama Akademije. Zvanično je imenovan novi direktor, Srđan Karić koji ima ogromno iskustvo u skautingu, kao i saradnju sa vrhunskim stručnjacima iz sporta. Pored direktora, u redove Akademije stižu još četiri pojačanja u stručnom štabu.

Trener juniora bit će Ante Bratić. Ante je već više od 7 godina trener u omladinskim kategorijama, a mnogi ga zasigurno poznaju kao majstora malog fudbala. Sa U17 ekipom NK Domžale osvojio je i titulu prvaka države u sezoni 2020/21.

Trener kadeta će u nastavku sezone voditi dobro poznato lice, Danijel Stojanović. Nakon što je prošle godine osvojio duplu krunu sa juniorima Akademije FK Sarajevo napustio je mjesto trenera u Akademiji, a u novom angažmanu bit će zadužen za kadetsku selekciju.

Promjene su se desile i na poziciji trenera golmana, tako da će od iduće polusezone na mjestu trenera golmana kadetske selekcije biti zadužen Ratko Dujković. Većinu svoje fudbalske karijere je proveo na terenima Bosne i Hercegovine, a uspio je osvojiti i trofej naše države u sezoni 2013/14.

Novi trener golmana u juniorskoj selekciji će biti Adis Nurković. Još jedan golman koji je većinu igračke karijere proveo na našim terenima. Obnašao je funkciju glavnog trenera golmana u zeničkom Čeliku od 2020. godine, a od sada će biti zadužen za U-19 selekciju Akademije FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Iz FK Sarajevo su imenovanim trenerima poželjeli dosta sreće u radu i novim izazovima s omladincima FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.