Rožman pravi velike rezove: "Tu smo gdje pripadamo, mora se znati ko pije, a ko plaća"

Trener Bordo tima nakon poraza u Mostaru

Rožman pravi velike rezove: "Tu smo gdje pripadamo, mora se znati ko pije, a ko plaća"

Midhat Šljivak

Sarajevo je u posljednjem susretu prvog dijela sezone poraženo od Zrinjskog u Mostaru s 2:0. Nije Bordo tim odigrao dobar meč i na kraju je zasluženo poražen, a na Koševu se već spremaju određene promjene. Najavio je to i trener Sarajeva Simon Rožman.

Simon Rožman je nakon poraza od Zrinjskog u Mostaru najavio određene promjene u ekipi Sarajeva u zimskom prijelaznom roku.

"Ne trebaju nam superzvijezde već igrači koji će se bacati na loptu", poruka je trenera Bordo tima koji je o statusu Daniela Avramovskog i Almedina Ziljkića rekao.

"Avramovskom ističe ugovor, Ziljkića muči povreda. Za sve ostalo će biti vremena tokom prijelaznog roka. Nadam se da ćemo sa punim rosterom započeti pripreme."

Rožman želi stvoriti kostur ekipe, ali bit će novih imena u Bordo timu

Oglasi

"Svaka promjena donese nešto novo. Protiv sam toga posebno kada ekipa duže vrijeme skupa. Želio bih sad da imamo kostur ekipe, da se zna ko pije, a ko plaća i da igrači koji dolaze da se mogu naviknuti na sistem. Sada smo sve radili u hodu. Imamo svoje želje, a igrači su imali dovoljno vremena i prostora da pokažu svoj kvalitet."

Sarajevo je na polusezoni čak 12 bodova iza vodećeg Borca. Rožman tvrdi da tu tim možda i pripada u trenutnoj situaciji.

"Ne bih išao u detalje i analize. Mi smo tu negdje gdje vjerovatno pripadamo u datom momentu. Sigurno bih želio više i bolje, a za to treba vremena za napraviti tu selekciju koja će ginuti za dres", riječi su trenera Bordo tima.

Mario Ivanković: "Sarajevo i Velež se mogu umiješati u borbu za titulu"

Mario Ivanković je preuzeo Zrinjski od Krunoslava Rendulića usred sezone kao privremeno rješenje na poziciji trenera. Zadovoljan je onim što je učinio na klupi Plemića.

"Bili smo teški i spori na početku. Promašili smo penal, ali smo se digli, zabili dva gola i stekli prednost. Povukli smo se u nastavku, igrači su nam na izmaku snaga i odradili smo kako treba. Zaslužena pobjeda od 2:0 i ispunili smo obećanje navijačima. Moramo biti zadovoljni", rekao je Ivanković i dodaje da je dosta kanidata za titulu pored Zrinjskog i Borca.

"Sarajevo i Velež se može umiješati u borbu za titulu. Puno je utakmica i puno bodova u igri, prednost je dostižna, moramo stisnuti Borac."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivanković uskoro predaje palicu novom treneru.

"Došao sam kao prolazno rješenje. Nakon sedam kola, čast mi je što sam bio trener ovim igračima, odigrali smo dobre utakmice. Kad daš zadnji atom snage, dobiješ kvalitetno Sarajevo, kapa im do poda", riječi su trenera HŠK Zrinjski.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Sarajevu fale 2 stopera i def vezni,od sredine prema naprijed su najaci u ligi.Rozman je totalno fulio formaciju ovih igraca,djeluje mi skroz nestrucan.Drugo mjenjanje pola ekipe svaku polusezonu je apsurd pogotovo u ligi kao nasa gdje ti mogu 3 stranca igrati.Pitari ja vam zelim svako dobro i Abd da uzmete titulu ali realno ovako neide
6 2
DOKTOR_GAZ_
Fino si se upoznao sa klubom..sada sa svojim MENADZERIMA DOVEDI JOS KOJEG JULARDZIJU..Zeljkovic je za kompletnu odbranu i pola veznog reda DOKTOR NAUKA..
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi