Rožman najavio promjene u ekipi Sarajeva, Ivanković igračima Zrinjskog "skinuo kapu"

Izjave trenera nakon utakmice

Rožman najavio promjene u ekipi Sarajeva, Ivanković igračima Zrinjskog "skinuo kapu"

Endin Čaušević

Zrinjski je večeras pred svojim navijačima pobijedio Sarajevo sa 2:0 u derbiju 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a nakon meča treneri oba tima otkrili su svoje impresije.

Utakmicom u Mostaru večeras je završen jesenji dio najjačeg ranga bh. fudbala, a Zrinjski je pred svojim navijačima uspio da slavi sa 2:0.

Domaći su sve riješili u finišu prvog poluvremena kada su u razmaku od četiri minute dva puta zatresli mrežu gostiju s Koševa.

Prvi gol za Zrinjski postigao je Nemanja Bilbija u 40. minuti i to pet minuta nakon što je promašio penal. Pogodak za 2:0 četiri minute kasnije zabio je Zlomislić što je bio na kraju konačan rezultat utakmice.

Nakon što je meč završen oba trenera otkrila su svoje impresije, a prvi pred kameru Arene Sport stao je Simon Rožman.

Oglasi

"Čestitke Zrinjskom na pobjedi, iskoristili su ono što su imali. Zadovoljan sam prvom i drugom trećinom terena, a u zadnjoj trećini terena bili smo bezopasni, igrači naprijed nisu bili na razini, nisu bili raspoloženi i ne možeš bolje proći", rekao je Rožman.

Trener Sarajeva odgovorio je i na pitanje da li je zadovoljan učinkom ekipe u prvom dijelu sezone Premijer lige.

"Moglo je bolje, ali upoznao sam s kim, gdje i kad možemo. Svi su dobili sasvim dovoljnu priliku da pokažu zašto su tu, bit će neke selekcije. Sada idu pripreme i prvi bazični dio. Upoznao sam ligu, sve šta se dešava i što je najbitnije svoj tim".

Mario Ivanković ponosan na igrače HŠK Zrinjski

Svoj komentar nakon Rožmana dao je i trener domaćeg tima Mario Ivanković koji je jasno mogao biti itekako zadovoljan večerašnjim rezultatom.

"Poslije prvih loših 20 minuta gdje je Sarajevo bilo bolje uspostavili smo incijativu i imali taj penal. Većina ekipa bi pala nakon promašenog penala, ali mi smo krenuli još jače i bolje i zabili dva gola. Drugo poluvrijeme dogovorili smo se da čuvamo rezultat jer ovo više nisu igrači, oni su superjunaci. Kada vidite da neko čupa zadnji atom snage nakon 32 utakmice, dečki su stvarno jedva stajali na nogama pred kraj. Ovaj put trebamo im skinuti kapu na pobjedi protiv dobrog i kvalitetnog Sarajeva. Na kraju zaslužena pobjeda", kaže Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta možemo očekivati od Zrinjskog u drugom dijelu sezone?

"Polusezona je bila preteška, čak i cijela godina. Borac je odigrao sjajno jesenji dio, mi smo tu u igri, moramo biti zadovoljni. Na nama je da se odmorimo i eventualno ciljana pojačanja da dovedemo i da što spremnije uđemo u drugi dio prvenstva. Ima dosta mečeva i sve je moguće, ne samo mi i Sarajevo i Velež su isto kandidati".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sarayson
Uvijek promjene, nova lica, uigravanje i najave za napad i europu. A izlizana floskula koja se ponavlja od strane stratega poslije utakmice "dečki dobro rade, konkretni su na treningu, poceli su shvatati sta zelim, atmosfera je u ekipi super...", sve to za sta, za borbu za 4 mjesto. Dao Bog pa nas Slovenac razuvjeri i ekipa sa gostovanja pocne donositi bodove uz uvjerljiv nastup i igru
1 0
user1677432590
****m li ti Roznane mrtve Slovence
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi