Dagestanac se našao na udaru kritika

Khabib objavio fotografiju s Đokovićem uz dvije riječi, počeo je konflikt: "Ti musliman? Znaš li..."

Admin Čaušević

Khabib Nurmagomedov je u penziju otišao kao najbolji MMA borac ikada, a sa istom reputacijom kao teniser, naravno u zavisnosti od ukusa, će u penziju otići i Novak Đoković. Njih dvojica su se družiti proteklih dana, ali zajednička fotogafija je izazvala lavinu komentara na računa Dagestanca. 

Timovi Đokovića i borci koje obućava Khabib su se fotografisali u jednoj teretani, te je čuveni MMA borac odlučio da objavi fotogafije na Instagramu.

"Sa GOAT-om (najbolji svih vremena)", glasio je opis kojeg je postavio Khabib na fotogafiju sa nasmijanim srbijanskim teniserom.

Nakon objave odmah su uslijedile kritike na račun ruskog borca, posebno od Kosavara i to zbog ranijih istupa Đokovića.

Kao što je poznato Đoković je u nekoliko navrata isticao srpske patriotske pjesme koje bude nemire kod nekih naroda iz regiona prije svih Bošnjaka, Hrvata i Kosovara i to zbog dešavanja iz 90-ih godina kada je Srbija izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu te Kosovo.

"Brate Khabib šta to radiš? On podržava Srbiju koja je masakrirala muslimane na Kosovu", samo je jedan u nizu komentara.

"Fotografišeš i nazivaš nekog najboljim svih vemena ko podrža gonica nad muslimanima na Kosovu i zoveš se muslimanom?", još je jedan od komentara.

Kako to obično biva počeli su se javljati i fanovi iz Srbije, a pojedini su Khabiba nazvali bratom Srbinom.

Khabib je jedan od najboljih sportista ikad, isto se može reći i za Đokovića. Evidentno je da se njih dvojica jako cijene i sigurno je to jedan od razloga za nastajanje ove fotografije.

Podsjećanja radi, 35-godišnji Eagle je bio aktivan od 2008. do 2020. godine i svoju MMA karijeru je završio bez poraza i to s omjerom 29:0.

Sa druge strane, u godini kada je Khabib postajao aktivan Đoković je osvojio svoj prvi Grand Slam (Australian Open). Do sada je stigao do 24 trofeja na najprestižnijim turnirima, s obzirom da ne razmišlja o penziji neće biti iznenađenje ukoliko ih osvoji još u narednim godinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.