Pala teška bruka: Trojica Srba s mrkvama u rukama trčala pred redu, pa završili na stubu srama

Izdao ih je njihov heroj

Pala teška bruka: Trojica Srba s mrkvama u rukama trčala pred redu, pa završili na stubu srama

Admin Čaušević

Kako u fudbalu nije kraj dok sudija ne svira, tako i u tenisu nije pobjeda dok se ne odigra posljednji poen. Na svojoj koži su to u subotu navečer osjetila trojica navijača Srbije koji su se propisno obrukali te su na neki način završili na stubu srama.

Srbija se nije uspjela plasirali u finale Davis Cupa nakon što je zaustavljena u polufinalu od Italije i to poslije dva neočekivana poraza u kojim je Novak Đoković umjesto heroja postao tragičar.

Najdramatičnije je bilo u meču singleova između Đokovića i Yannicka Sinnera kada je srbijanski teniser ispustio nemoguće pošto je imao čak tri meč lopte, ali ih je propustio.

Kada su mislili da će Đoković pobijediti trojica navijača Srbije su na tribinama izvadili mrkve i bili su su spremni da ih pojedu, ali su se umjesto toga samo osramotili.

Inače, mrkva je simbol Sinnerovih navijača, kako zbog boje kose, tako i zbog toga što sjajni italijanski teniser voli ovo povrće.

Oglasi

Nastavak meča je pokazao da nikad ne treba trčati pred rudu i unaprijed slaviti pobjedu jer se Sinner probudio, spasio je tri meč lopte te dobio treći set sa 7:5 za konačan trijumf 2:1.

U odjavi meča pojedini italijanski mediji su se zahvalili prodavnicama povrća u Malagi jer su omogućili navijačima Srbije da kupe mrkve i tako na neki način ispehiraju Đokoviću.

"Pomoglo nam je kada smo izdržali na 0:40 i tri brejk lopte za protivnika, prije svega zbog samopouzdanja, naročito pošto sam dobio Novaka u singlu. Nije bilo lako igrati odlučujući meč u dublu u polufinalu. Ipak, bilo je to zadovoljstvo, dobro smo sve odradili", rekao je Sinner nakon meča.

Novi udarac Srbija je pretrpjela u double meču gdje su Italijani bili ponovo uspješniji iako je za srbijansku selekciju nastupio i Đoković.

Popularni Nole je tako po prvi put od 2011. godine izgubio jedan meč za Srbiju, a zanimljivo da mu se do sinoć nikad u karijeri nije desilo da bude poražen nakon što ima tri meč lopte.

"Preuzimam potpunu odgovornost za poraze. Ispustio sam tri meč lopte. Moja je greška", rekao je Đoković nakon poraza. Pri tome je umalo i zaplakao.

Italijani će u finalu za popularnu salataru igrati protiv Australije.

Top Komentari

DDG
“S mrkavama u rukama trčala pred redu”. Ovako stoji u naslovu, ili stajalo ukoliko isprave. Fuj novinarstva
0 1
AlphaStrong
Hahaha sramote, izgubiše hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti