Svi mrze Novaka Đokovića - Ugledni trener otkriva zašto je Srbin omražen u svijetu
Novak Đoković je u čestom sukobu s navijačima i većina ih je protiv njega (Foto: EPA)

Patrick Mouratoglou uvjeren u svoje riječi

Svi mrze Novaka Đokovića - Ugledni trener otkriva zašto je Srbin omražen u svijetu

Midhat Šljivak

Ugledni francuski trener Patrick Mouratoglou smatra kako publika širom svijeta mrzi Novaka Đokovića zbog činjenice da je pobijedio miljenike svih Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Srpski teniser Novak Đoković često je u sukobima s publikom na teniskim terenima širom svijeta. Dosta je gradova u kojima Nole nije omiljen, a poznati trener Patrick Mouratoglou smatra da zna razlog što publika ne voli svjetskog broja jedan.

"Rafa i Roger su bili najveće zvijezde tenisa, a Novak je došao i obojicu ih je pobijedio. Publika ga zbog toga mrzi", vjeruje Mouratoglou i dodaje:

"Naravno, ima tu i drugih razloga. I Novak govori kako mu se ne sviđa sva ta negativnost, ali i on često namjerno provocira publiku jer mu to pomaže tokom mečeva."

"Ono što ne smije zaboraviti je da on ima 14 miliona pratitelja na Instagramu, junak je u Srbiji, najveće je ime u tenisu i nedostajat će nam kada završi karijeru", rekao je Mouratoglou.

Oglasi

Mouratoglou osjeća odgovornost za pad na doping testu Simone Halep

Francuski trener osjeća odgovornost za pad na doping testu rumunske teniserke Simone Halep.

"Zaista nismo znali, ali osjećam odgovornost zbog onog što se desilo. Ona je u mom timu, doslovno kao da sam joj ja donio te supstance", rekao je Francuz.

Simoni Halep njegove riječi ništa ne znače. Ona je suspendovana do 2026. godine i nema povjerenja u Mouratogloua.

"Voljela bih da je ranije progovorio. Povjerenje je uništeno, ne znam šta će biti u budućnosti, ako ikad budem mogla vjerovati više. Nisam razgovarala mjesecima s njim", poručila je Halep.

Patrick Mouratoglou je karijeru počeo 1999. godine kao trener Marcosa Baghdatisa, radio je s brojnim velikim imenima među kojima se ističe Serena Williams s kojom je sarađivao od 2012. do 2022. godine.

Pored toga je radio s Holgerom Runeom, Stefanom Tsitsipasom, Yaninom Wickmayer, Anastasijom Pavlyuchenkovom...

Top Komentari

Hanibal
Ne pisite o tipu koji se voli slikavati pokraj slika cetnickih voda (fasista). Ne treba se u BiH obracati paznja na njega. Samo ignorisati ga.
8 1
MaxBavarac
Zato sto je cetnistvo koje je vjesto krio,polako ali sigurno pocelo da izlazi iz njega i to je jace od njega,a ljudi to nevole!!! Svijet zna sta je cetnik!
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi