FOTO: Guliverimage

Euroliga, 16. kolo

Real deklasirao Partizan na krilima fenomenalnog Džanana Muse

Haris Zilić

U 16. kolu košarkaške Eurolige Real Madrida je nastavio sa uraganskim partijama i večeras su deklasirali beogradski Partizan rezultatom 91:75.

Real je već u prvoj četvrtini igrao ofanzivnu košarku. Kraljevi su prvi period dobili rezultatom 26:19 na krilima našeg Džanana Muse koji je nevjerovatno otvorio susret.

Musa je u prvom poluvremenu na parketu proveo 11 minuta i za to vrijeme postigao čak 16 poena.

U drugoj četvrtini Real je dizao prednosti i na poluvremenu domaći su vodili rezultatom 48:36.

Partizan jednostavno nije imao način da zaustavi kraljevski klub, a treći period Real je dobio sa 28:15.

Početkom posljednjeg perioda Real je vodio 76:51, tako da su do kraja rutinski odradili utakmicu do konačnih i pomenutih 91:75.

U redovima Reala prvo ime bio je naš Džanan Musa koji je odigrao ponajbolju utakmicu sezone. Meč protiv Partizana završio je sa 23 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Kod Reala zapaženi su bili još Pirier sa 14 poena i Hezonja koji je susret završio također sa 14 ubačenih poena.

U timu Partizana raspucan je bio Caboclo sa 18 poena, a zapaženu rolu je imao Vukčević koji je susret završio sa 12 ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 16. kolo:

Real Madrid - Partizan 91:75

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.