Zvezda se probudila i slavila protiv "ponosa Izraela"
FOTO: EPA

Sjajna utakmica i pobjeda Crvene zvezde

Zvezda se probudila i slavila protiv "ponosa Izraela"

Esmer Oštraković

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobjedu protiv Maccabi Tel Aviv u utakmici 16. kola Eurolige, a konačan rezultat bio je 98:92.

Malo ko je mogao i predpostaviti da će Crvena zvezda odigrati ovako dobru utakmicu, te da će slaviti pobjedu protiv jako dobre ekipe Maccabija.

Prva četvrtina ovog susreta bila je veoma izjednačena, a to najbolje pokazuje rezultat koji je glasio 20:20.

Nakon toga Zvezda je zaigrala zaista fenomenalnu košarku u drugoj i trećoj četvrtini što im je bilo dovoljni za ogromnu prednost.

Drugu četvrtinu Crvena zvezda dobila je sa 31:22, a to je značilo da na odmor idu pri rezultatu 51:42.

Oglasi

Gdje su stali u drugoj, igrači Crvene zvezde nastavili su u trećoj četvrtini, te su u posljednju dionicu igre ušli sa vodstvom od 14 razlike.

U posljednjem periodu igre Maccabi je zaigrao dosta bolje, ali nije mogao da ostvari potpuni povratak i da napravi preokret na ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Posljednji period igre u potpunosti je pripao Maccabiju koji, da je tako igrao tokom cijelog susreta, bi sigurno slavio pobjedu.

Iako su u posljednjoj dionici slavili sa 27:19, to nije bilo dovoljno da ostvare pozitivan rezultat na ovom susretu.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Di su bosnje da otresu cifute? Oni mogu samo otrest qurac preko tastature
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi