FOTO: EPA

Kraj godine turbulentan u Barceloni

Xavi otpisao veliku zvijezdu

Haris Zilić

Kraj kalendarske 2023. godine nije baš dobra u Barceloni. Tačnije dosta je nemirno unutar tima, a Xavi je otpisao jednu od zvijezda nakon posljednjeg prvenstvenog duela protiv Almerije.

Joao Felix će trenirati odvojeno od ostatka tima u narendom periodu, a veliko je pitanje da li će u junu Barcelona potpisati ugovor.

U klubu nisu zadovoljni prikazanim na terenu od strane Felixa, ali također i njegovo ponašanje naišlo je na negodovanje u katalonskom timu.

Posebno je bilo vatre nakon meča Barcelone i fenjeraša Almerie koji je Barcelona jedva dobila sa 3:2.

Joao Felix je u ovom meču počeo u startnoj postavi, ali izveden je na poluvremenu, umjesto njega ušao je Ferran Torres.

Portugalac nije bio zadovoljan odlukom Xavija pa je nakon utakmice navodno bilo i dužeg razgovora između trenera i igrača.

Na kraju je Xavi odlučio da "smiri" Felixa i na određen period ga izbaci iz tima.

Barcelona je također odlučila da u 2024. godini neće puno kupvoati ni u januarskom ni ljetnom transfer prozoru, pa bi se situacija sa Felixom trebala što prije okončati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Doveden je kao igrač koji je nedostajao Barceloni u ofanzivnom dijelu igre, ali sada su problemi i van terena.

Vidjet ćemo kako će se cijela situacija odvijati u narednim danima. Iako Felix ove sezone nema toliko lošu statistiku jer je na 20 utakmica u svim takmičenjima postigao šest golova i upisao tri asistencije za Barcelonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.