Eksplozija u Barceloni: Skinuo je jaknu, pocijepao majicu i počeo je nezapamćen haos u svlačionici
Xavi Hernandez ispoljio emocije u meču s Almerijom (Foto: EPA)

Xavi potpuno poludio

Eksplozija u Barceloni: Skinuo je jaknu, pocijepao majicu i počeo je nezapamćen haos u svlačionici

Midhat Šljivak

Barcelona je uz dosta muke uspjela savladati Almeriju s 3:2. Ovaj meč je dokaz da katalonski velikan nije u dobroj formi, a trener Xavi Hernandez polako gubi živce i strpljenje. O tome dovoljno govore scene iz svlačionice na poluvremenu ovog duela.

Barcelona je jedva došla do tri boda protiv najslabijeg tima lige. Katalonci su slavili s 3:2 i na kratku pauzu otišli su s tri boda.

Meč s Almerijom ponovo je otkrio brojne slabosti tima kojeg predvodi Xavi Hernandez. Na poluvremenu je trener Barce potpuno izgubio živce, lomio je sve oko sebe i poludio je na igrače.

Na ulasku u svlačionicu Xavi je urlao: "Nemoguće, nemoguće", a zatim je krenuo potpuni haos kojeg je priredio 43-godišnji stručnjak pred očima zbunjenih navijača.

Pokidao je Xavi majicu, šutirao je sve što mu je bilo u blizini, a na igrače je vrištao kako nemaju duše i ambicije za dres Barcelone.

Oglasi

"Trčite kao svinje po terenu", vrištao je Xavi na igrače koji su na kraju u drugom poluvremenu ipak uz dosta muke došli do tri boda protiv slabašnog rivala.

Međutim, iako su bodovi upisani, navijači ne mogu biti zadovoljni jesenjim dijelom sezone svog voljenog tima. Sigurno je da Barcu nisu vidjeli tek na trećem mjestu i s popriličnim bodovnim zaostatkom u odnosu na Real Madrid i Gironu.

Katalonski velikan osvojio je 38 bodova iz 18 utakmica, Girona i Real Madrid imaju po 45, no nema dileme da će Barca učiniti sve da se umiješa u borbu za titulu u nastavku sezone.

Prvi izazov u 2024. godini fudbalere Barcelone očekuje 4. januara kada će Xavi s ekipom gostovati na Kanarskim ostrvima protiv ove sezone izuzetno čvrstog i neugodnog Las Palmasa.

Xavi nezadovoljan napadačima

Xavi Hernandez nezadovoljan je napadačima svog tima. Protiv Almerije pobjedu im je donio Sergi Roberto koji igra gdje stigne.

Oglasi

"Muči nas neefikasnost. Protivnicima poklanjamo bodove. Stvorimo dovoljno šansi za pobjedu, ali ne osvajamo bodove", rekao je Xavi i dodaje:

"Manjak efikasnosti nije normalan. To je veći problem nego odbrana. Došlo je vrijeme da budemo mnogo više kritični prema sebi i da tražimo više od sebe samih. Neefikasnost je naš najbolji opis dosadašnjeg dijela sezone", rekao je Xavi.

Legenda Barcelone ima veliku podršku igrača. Neki su izašli u javnost s porukama podrške, a od rukovodstva tima stiže vijest da će Xavi do kraja sezone ostati na klupi bez obzira na sve.

Barceloni će u nastavku sezone biti potrebna mnogo bolja igra kako bi se uključili u borbi za titulu, a u Ligi prvaka u osmini finala im je protivnik Napoli.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti