Totalni raspad u svlačionici Barcelone: Xavi mu rekao da ide na tribine, on napravio haos pred svima

I kamera snimila koliko je bio razočaran i ljut

Totalni raspad u svlačionici Barcelone: Xavi mu rekao da ide na tribine, on napravio haos pred svima

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć teškom mukom na Montjuicu pobijedila Almeriju sa 3:2 i prekinula niz od dva meča bez trijumfa. Xavi Hernandez odavno nije bio tako bijesan zbog igre svog tima, ali zbog njegovog poteza jedan igrač bi mogao da unese nemir u svlačionicu katalonskog kluba.

Almeria je stigla na gostovanje u Barcelonu kao jedini tim bez pobjede u dosadašnjem dijelu La Lige zbog čega je ovaj tim "zakucan" za dno tabele i činilo se da će Katalonci lagano doći do tri boda, ali to nije bio slučaj.

Barcelona se pošteno namučila da dođe do tri boda, ali najviše krivicom nevjerovatnim promašajima igrača ovog tima zbog čega su se do zadnje minute borili za tri boda.

Nakon prvog dijela rezultat je bio 1:1 jer je Almeria u samom finišu kaznila Barcu za silne promašaje golom Baptistaoa, a to je itekako naljutilo Xavija. Španci pišu da je trener Barcelone u svlačionici urlao na igrače jer nije mogao da vjeruje da nemaju ubjedljivu prednost.

Ni u drugom poluvremenu igra Barcelone nije bila baš najbolja, no za njih je najbitnije da su došli do pobjede. Xavi nije bio zadovoljan igrom svog tima što je jasno i rekao poslije meča, no čini se da on sada ima i veći problem.

Oglasi

Naime, Xavi je sinoć odlučio da odmori nekoliko prvotimaca među kojima je i Frenkie de Jong koji je u posljednje vrijeme možda i u najboljoj formi od svih. Mnogi su bili iznenađeni što je Nizozemac ostao na tribinama, a čini se da ni njemu ta odluka nije baš "sjela".

Kamera je snimila ljutitog De Jonga tokom meča i on je bio vidno razočaran što nije igrao, a navodno je to Xaviju i rekao.

Mundo Deportivo piše da je De Jong vjerovao da će biti starter i da se šokirao kada je vidio da ide na tribine. Imao je žustar razgovor s Xavijem koji je pokušao da objasni zašto je donio takvu odluku, ali De Jonga to nije zanimalo.

Ono što Xaviju najmanje treba jeste nezadovoljstvo u svlačionici i to od igrača koji je poprilično bitan u njegovom timu, a njegov izostanak sinoć se itekako mogao osjetiti u veznom redu.

Oglasi

Sigurno je da će Xavi dati maksimum da smiri tenzije s De Jongom iako je Nizozemac vidno ljut napustio stadion nakon sinoćnje utakmice.

Odmah krenuli put Dallasa

Igrači Barcelone odmah su nakon meča krenuli put Amerike gdje ih već u ranim jutarnjim satima u petak očekuje prijateljski meč protiv meksičkog kluba Club America.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da su igrači Barcelone odbijali da igraju taj meč jer zbog istog im je skraćen zimski odmor, no navodno svaki od njih dobio je premiju od 100.000 eura da putuje u Dallas što su na kraju prihvatili.

Utakmica između Barcelone i Americe igra se u petak u tri sata ujutro po našem vremenu. Nakon toga će igrači nazad za Barcelonu i na zasluženi odmor. Sezona u Španiji nastavlja se početkom januara, a Barca prvi meč igra u gostima protiv Las Palmasa 4. januara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

trzac
Hahaha. Ne mogu da vjerujem kakav novinar i smijurija. Covjek protiv Valencije dobio 5-i zuti karton, suspenzija, moze igrat na tribinama.
2 0
user1649103967
Akumulirani kartoni, ne vjerujem sta citam..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi