Rashford pobjegao od navijača

Na terenu nevidljiv, a s njega bježi kao posljednja kukavica: Sve to dobijete za 16 miliona godišnje

Midhat Šljivak

Marcus Rashford kao i Manchester United igra izuzetno lošu sezonu. Zvijezda kluba je nevidljiva na terenu, pa je i kod Erika ten Haga preselio na klupu. Danas je dobio nešto više od pola sata na meču s West Hamom, ali nije se proslavio i pobjegao je s terena nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Marcus Rashford je ove sezone trebao nositi Manchester United. Najavljivali su s Old Trafforda velike stvari, no one se uopšte ne ostvaruju i Crveni đavoli pod vodstvom Erika ten Haga izgledaju očajno.

Rashford se potpuno utopio u sivilo Crvenih đavola. Igra očajno, na terenu je nevidljiv na većini utakmica, pa tako i danas u duelu s West Hamom kojeg je Manchester United izgubio s 2:0.

Njemu je očigledno nova frizura bila najbitnija. Sredio se u frizerskom salonu za meč, a nakon njega je tiho nestao. Otišao je bez pozdrava navijačima i na taj način ih je itekako razljutio jer su očekivali barem da s ostatkom ekipe dođe da ih pozdravi.

"Nisam to vidio. Zaista ne znam šta se dogodilo", rekao je Erik ten Hag o odlasku Rashforda s terena.

Fanovi Uniteda sasvim sigurno mu ovakvo ponašanje neće lako oprostiti. Odavno su njegove igre ispod svake razine i potezi poput njegovog su odraz istinske nemoći.

Rashford je ove sezone očajan. Nastupio je u 22 utakmice i ima učinak od dva gola i četiri asistencije. Treba napomenuti da zarađuje gotovo 16 miliona funti godišnje.

Paul Scholes nemilosrdan prema bivšem timu

Legendarni Paul Scholes nemilosrdan je prema bivšem timu. Spomenuo je i Marcusa Rashforda za kojeg ne vjeruje šta mu se dešava.

"Ovo je razočaravajuće. Toliko novca potrošiš na igrače i ništa. Imaš tu i Rashforda koji je potpuno van forme. Najteže je treneru da ih nauči kako doći do golova", rekao je Scholes i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne može čovjek dodavati loptu umjesto njih, ne može donositi odluke umjesto njih, to oni moraju. Prije smo imali takav kvalitet u ekipi, sad ga nema", govori Scholes.

United je ove sezone zabio samo 18 golova u 18 utakmica, a najbolji strijelac je Scott McTomminay s pet golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.