Kralj izgovora - Erik ten Hag!
Foto - EPA

Nevjerovatan je

Kralj izgovora - Erik ten Hag!

Midhat Šljivak

Manchester United igra jednu od najlošijih sezona u proteklih 20-ak godina, a menadžer tima Erik ten Hag i dalje tvrdi kako njegov tim ima prostora za napredak. Novi poraz je stigao danas od West Hama, a riječi koje izgovara nakon utakmica postavljaju ga kao kralja izgovora.

Erik ten Hag i Manchester United ponovo su razočarali svoje navijače. Crveni đavoli su u još jednoj utakmici ostali bez gola i poraženi su od West Hama s 2:0.

Iako je ponovo ostao bez bodova, menadžer tima s Old Trafforda zadovoljan je igrom. Tvrdi da je njegov tim bio bolji 72 minute.

"Solidna fudbalska predstava od nas, ali nismo uspjeli postići pogodak. Kontrolisali smo utakmicu i posjed lopte. Ništa im nismo dopustili sve do 72. minute kada smo se ugasili", rekao je Ten Hag i dodaje:

"Pokušali smo sve. West Ham je zaostajao za nama u većini utakmice, igrali su agresivno u odbrani, posebno kada su postigli gol i teško smo kreirali šanse u takvoj situaciji."

Oglasi

Priznaje menadžer Uniteda kako njegov tim trenutno nije vrhunski, ali da pokazuje da postoji veliki kvalitet u određenim utakmicama.

"Trenutno nismo vrhunski tim, ali vidjeli smo prošle sedmice protiv tima iz vrha da smo konkurentni. Bili smo konkurentni, imali smo bolje prilike, nismo postigli gol. U tom meču smo se dobro i branili i takve utakmice moramo češće igrati."

"Ove godine smo uzeli Kup, igrali smo finale FA Kupa, bili smo treći u prvenstvu. Međutim, u ovom trenutku naše igre su ispodprosječne. Razlozi za to su brojne povrede. Tim će biti bolji kada se povrijeđeni igrači vrate. Moramo biti mirni, držati se plana, držati se zajedno", poručio je Ten Hag.

Luke Shaw: "Teško je biti pozitivan"

Defanzivac Manchester Uniteda Luke Shaw za razliku od svog menadžera nije posebno zadovoljan onim što se dešava unutar tima.

Razočaran je Shaw nakon novog poraza i ističe kako je zaista teško biti pozitivan nakon ovakvih utakmica.

"Teško je biti pozitivan nakon ovakvih utakmica. Jednostavno, ovo nije dovoljno dobro. Moramo pobjeđivati. Gubimo utakmice i bodove i samo sebi otežavamo", rekao je Shaw i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Teško je reći šta se dešava. Možda jednostavno ne kreiramo dovoljno šansi, a i ako ih napravimo, nemamo završnice. Možda je do nedostatka samopouzdanja, to se dešava i sasvim je normalno u fudbalu", istakao je Shaw.

Manchester United je trenutno na osmom mjestu Premier lige s 28 bodova uz samo 18 postignutih golova i 23 primljena.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
I izgledom malo podsjeca na onog arapa sto je izrentao Želju, a i prica im je ista.
1 0
Almir5556
Ovog k'o da je Nermin Basic pravio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti