Sporazumni raskid saradnje

FK Željezničar potvrdio da Aleksandar Kosorić više nije član kluba s Grbavice · Zvanično

Endin Čaušević

FK Željezničar je jesenji dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završio porazom u Gabeli od GOŠK-a, a to je bio i posljednji meč za Aleksandra Kosorića u dresu kluba s Grbavice što su Plavi danas i zvanično potvrdili.

Željezničar je u prvom dijelu sezone u potpunosti podbacio i iznevjerio očekivanja, te je jasno da će ove zime biti itekako radno na Grbavici jer se očekuju mnoge promjene u igračkom kadru.

Plavi su porazom u Gabeli završili jesenji dio sezone, a kako je SportSport.ba najavio to je bio i posljednji susret iskusnog Aleksandra Kosorića u dresu Željezničara.

Željezničar je danas potvrdio da Kosorić više nije član ovog kluba i da je saradnja sporazumno raskinuta.

"Aleksandar Kosorić se oprostio od dresa FK Željezničar. Aleksandar Kosorić i FK Željezničar su danas, na zahtjev igrača, potpisali sporazumni raskid ugovora", navodi se u saopštenju Plavih i dodaje.

"Kosorić je odigrao 188 utakmica za Želju, a nastupao je ukupno osam sezona u dresu Plavih. FK Željezničar se neizmjerno zahvaljuje Aleksandru Kosoriću na doprinosu na terenu i van njega, profesionalnom odnosu i dostojnom predstavljanju kluba".

Kosorić je u Željezničar stigao prvi put na ljeto 2014. godine iz Radničkog iz Niša, te je proveo skoro tri godine na Grbavici. U klub se vratio ponovo početkom 2020. godine.

Aleksandar Kosorić FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

11 nastupa
9 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Inače, ovaj 36-godišnji defanzivac ponikao je u Slaviji iz Sarajeva, a pored Željezničara igrao je još za Partizan, Rad, Radnički Kragujevac, Erbil, Radnički Niš, Radnik iz Bijeljine, Spartaks i Balzan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kosorić je odigrao i jednu utakmicu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu protiv Japana 2016. godine kada je selektor bio Mehmed Baždarević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.