Kosorić u Gabeli zadnji put u plavom dresu: "Emocije me tresu, ali .."
FOTO: T. Hebib

Iskusni defanzivac napušta Željezničar

Kosorić u Gabeli zadnji put u plavom dresu: "Emocije me tresu, ali .."

Haris Zilić

FK Željezničar će turbulentnu jesen u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završiti gostovanjem u 18. kolu u Gabeli kod ekipe GOŠK-a, a taj meč igra se u subotu 16. decembra s početkom u 16 sati.

Duel u Gabeli bit će posljednji za iskusnog Aleskandra Kosorića (36) u dresu Željezničara u kojem je odigrao nekoliko sjajnih sezona.

Da li će Kosorić nastaviti fudbalsku karijeru početkom naredne godine ili če oproštaj od dresa Željezničara biti i kraj igračke karijere još uvijek nije poznato.

I sam Kosorić je pod emocijama jer je odluka bila jako teška za njega.

"Vidjet ću šta će biti dalje dok malo glavu smirim. Ovo je baš sok za mene, emocije me tresu, ali moralo je nekad doći i do ovoga", rekao je Kosorić za SportSport.ba.

Oglasi

Ovaj 36-godišnji štoper prvi put je dres Željezničara nosio u periodu od 2014. do 2017. godine, a drugi put je na Grbavici bio od 2019. fodine pa do danas.

Aleksandar Kosorić
Aleksandar Kosorić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

11 nastupa
9 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Pored Željezničara u Bosni Hercegovini nosio je još dres Slavije i Radnika iz Bijeljine.

Imao je i inostrane epizode tokom karijere, a nosio je dres Spartaksa u Latviji, Balzana na Malti, ako i nekoliko timova u Srbiji među kojima su Partizan, Rad, Radnički Niš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svojoj dugoj karijeri ima i jedan upisan nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i tri nastupa za U21 tim naše zemlje.

U tekućoj sezoni za Željezničar je odigrao ukupno 14 utakmica, deset u Prmeijer ligi Bosne i Hercegovine i četiri u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
HVALA TI ZA SVE KAPITENU, MNOGI SE NA TEBE TREBAJU UGLEDATI KAKO SE VOLI KLUB
6 1
Zizu81
Hvala za sve, hvala za ljubav prema plavoj boji, jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi