Sve je jasno

Slovenci saznali užasne vijesti 15 dana pred početak Evropskog prvenstva!

Esmer Oštraković

Jako loše vijesti stigle su za Slovence samo 15 dana pred početak Evropskog prvenstva u rukometu koje će biti odigrano u Njemačkoj.

Naime, Uroš Zorman neće moći računati na jednog od najboljih rukometaša u svojoj reprezentaciji, a to je naravno Blaž Janc.

Desno krilo koje igra u Barceloni tako će propustiti Evropsko prvenstvo, a razlog je povreda koju je doživio.

Naime, on je osjetio bolove u leđima, a nakon dodatnih pregleda koji su obavljeni u Sloveniji potvrđena je dijagnoza medicinskog tima iz Barcelone.

Radi se o povredi lumbalnog pršljena koji izaziva smanjenje snage u lijvoj nozi, a tijelu je potrebno vrijeme da se poporavi.

"Igrati za reprezentaciju Slovenije za mene je neizmjerna čast i radost, pa me mnogo rastužuje što ću Evropsko prvenstvo gledati samo kao gledalac.

Kada je zdravlje u pitanju ne treba žuriti, čak i ako srce želi drugačije. Zahvaljujem se svima na razumjevanju i podršci", između ostaloga je rekao Janc.

Reprezentacija Slovenije okupla se u Celju, gdje će i odraditi prvi dio priprema za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Nakon toga idu u Ljubljani gdje će biti obavljen drugi dio priprema, a odigrat će tri pripremna susreta.

Prvo 29. decembra igrau sa Austrijom, a 5. i 6. januarua u Poreču igraju sa Crnom Gorom i Hrvatskom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.