Masno će ga i platiti

Ponoćna bomba sa Maksimira: Jakirović dogovorio veliko pojačanje, igrač od kluba traži da ide!

Esmer Oštraković

Zagrebački Dinamo trenutno se u HNL-u nalazi na trećem mjestu sa sedam bodova manje, ali i dvije utakmice manje od Hajduka koji je na prvom mjestu.

Igrači ovog kluba nalaze se na odmoru, ali struka na čelu sa Jakirovićem vrijedno radi i traži pojačanja.

Kada je riječ o fudbalerima, njihova pauza će završiti 2. januara i tada će se okupiti na Maksimiru.

Prva zvanična utakmica Dinamo čeka 23. januara, a protivnik će biti Lokomotiva i već tada bi Dinamo trebao izgledati dosta drugačije.

Najveće probleme Dinamo ima sa lijevom stranom. Tu se misli i na lijevog beka, ali i na lijevo krilo.

Osim što se traži lijevi bek, na Maksimiru traže i lijevo krilo, a kako stoje stvari čini se da je potraga završena.

Glavna opcija za ovu poziciju je Arber Hoxha koji trenutno igra za Slaven Belupo, a navodno ima ponudu od Ferencvaroša.

Naime, kako tvrde iz ovog kluba stigla je ponuda od Ferencvaroša i to od milion i pol eura, a Dinamo ne želi toliko da plati.

Navodno su iz Dinama spremni platiti milion eura, ali su spremni i za pregovore oko slanja nekih igrača u drugom pravcu.

Arber Hoxha želi na Maksimir, od kluba tražio da ga puste da ide

Najveća prednost uprave Dinama je ta što i Arber Hoxha želi da njegov naredni klub u karijeri bude upravo tim sa Maksimira.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

On je to jasno i otvoreno rekao predsjedniku Robertu Markulinu, a prema inforamcijama iz Hrvatske Slaven će prihvatiti ponudu.

Navodno su glavne stvari načelno dogovorene, a očekuje se još jedna runda pregovora na kojoj bi trebali biti dogovoreni i svi ostali detalji oko transfera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.