Historijska skupština u Zagrebu: Izglasan novi statut Dinama
Foto: Damir Krajac / CROPIX

40 glasova bilo za

Historijska skupština u Zagrebu: Izglasan novi statut Dinama

Haris Zilić

Veliki je dan na Maksimiru kada je u pitanju GNK Dinamo, večeras se održava Skupština kluba koju mnogi smatraju možda i historijskom za Modre iz Zagreba.

Od 69 članova skupštine, prisutan je 41 što znači da je skupština imala kvorum. Ono što je najviše zanimalo navijače Dinama desilo se prije nekoliko trenutaka.

Naime, izglasan je novi statut kluba u omjeru 40 glasova za, dok je jedan glas bio suzdržan.

Dosta je aktivno bilo u Dinamo 2023. godine, a večerašnja skupština bila je treća u godini na izmaku.

Prve dvije skupštine nisu još dobile ptovrdu Gradskog ureda da su u skladu s važećim statutom kluba.

Oglasi

Stigle su i prve reakcije nakon izglasavanja, a Dr. Gašparović koji je radio prijedlog novog statuta je dobio riječ.

"Svi znate što je iza kluba, dobili smo vrući kesten. Ne mislimo svi isto o svemu, ali tako je u životu. Zahvaljujem svima koji su radili na ovim dokumentima", rekao je Gašparović.

Dosta turbulencija je bilo za Dinamo u ovoj godini. U HNL-u nisu više ubjedljivi kao ranijih sezona, a ni u Evropi se nisu proslavili.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Istina, Dinamo je izborio proljeće u Evropi, ali u šesnaestini finala Konferencijske lige gdje ih očekuje dvomeč sa španskim Betisom.

Bilo je i promjena na klupi, igračkom kadru, tako da je u svim segmentima iza Dinama jedna burna u turbulentna godina. Na Maksimiru se nadaju da će već naredna biti puno bolja na svim poljima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi