Filip Bradarić se nije naigrao u Zrinjskom i odlazi iz redova Plemića.

Bradarić napušta klub

Na velika vrata stigao u Zrinjski, a odlazi neprimjetno: Zrinjski raskida ugovor s velikom zvijezdom · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Nagledali smo se u prošlosti slučajeva kada igrači dođu u neki klub u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nastane veliki "hajp" oko njih, no oni podbace i na mala vrata isti klub, ali i ligu napuste. Takav sada slučaj prema neslužbenim informacijama dolazi iz Mostara. 

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje, u nastavku sezone dres HŠK Zrinjski neće nositi hrvatski internacionalac Filip Bradarić.

Ovaj 31-godišnji defanzivac kao veliko pojačanje stigao je u Mostar, no nije se previše naigrao u dresu prvaka Bosne i Hercegovine i u januaru će napustiti klub.

S njim će biti potpisan sporazumni raskid ugovora. Inače, ugovor mu je trajao do ljeta 2025. godine. 

Filip Bradarić HŠK Zrinjski Pozicija: DF

Statistika

12 nastupa
7 kao starter
3 žutih kartona
1 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Osim dva nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, četiri puta je nastupio u Konferencijskoj ligi i jednom u kupu naše zemlje, te ukupno upisao svega 202 minute na terenu za Zrinjski.

Uskoro se očekuje i zvanična potvrda od strane HŠK Zrinjski, kada je riječ o raskidu ugovora s Bradarićem. 

HNK Hajduk se povezuje s njim

Filip Bradarić ponikao je u Hajduku, a upravo se splitski klub ponovo povezuje s njim. Ostaje da vidimo da li će se vratiti na Poljud.

Osim za Hajduk i Zrinjski, Bradarić je u karijeri još igrao za Primorac, Rijeku, Cagliari, Celtu, Al-Ain i Al-Ahli. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za reprezentaciju Hrvatske upisao je tek šest nastupa, a ni kriv ni dužan našao se u timu koji je 2018. godine osvojio srebrenu medalju na Mundijalu u Rusiji, gdje je igrao 25 minuta protiv Islanda u 3. kolu grupne faze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.