FOTO: EPA

Trener već dogovorio dolazak Kagawe

Ferdinand se prisjetio kako je nagovorio Modrića da dođe u United - Sve je propalo zbog Fergusona

Esmer Oštraković

Rio Ferdinand prisjetio se kako je pokušao da "završi" veliki transfer za Manchester United dok je još igrao za ovaj klub.

U svojoj karijeri Ferdinand je odigrao 455 utakmica u dresu Manchester Uniteda, te je u 12 sezona osvojio šest trofeja Premiershipa.

Sada je otkrio dugo čuvanu tajnu kako je pokušao biti "tajni agent" i ubijediti Luku Modrića da dođe u Manchester United.

Bilo je to u periodu kada je Modrić igrao u Tottenhamu, a Ferdinand je čak i uspio, te se Modrić vidio u dresu tima sa Old Trafforda.

Ipak, Modrić nije došao, ali jeste Shinji Kagawa, dok je Modrić za 30 miliona funti otišao u Real Madrid.

"Koji god igrač mi se dopao uvijek sam ih pokušavao nagovoriti da dođu u Manchester United. Bio sam takav.

Čak i Thiago Alcantara prije nego je iz Barcelone otišao u Bayern, malo mi je falilo, ali tada je došao Fellaini", rekao je Ferdinand.

Nakon toga prisjetio se šta se desilo sa Modrićem.

"Razgovarao sam sa Modrićem i pitao sam ga da li će napustiti Tottenham na kraju sezone. On je rekao da hoće, ali da ne zna gdje ide.

Odma sam mu rekao da mora doći u United, a on je rekao 'da želim da budem prvi Hrvat koji igra za Manchester United", prisjeća se Ferdinand.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Transfer se na kraju nije desio.

"Na kraju je sve propalo. Pričao sam sa Davidom Gillom i Fergusonom, ali oni su već dogovorili transfer Kagawe. Luka je otišao u Real Madrid, a ostalo je historija", završio je Ferdinand.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.